منو
 کاربر Online
1048 کاربر online
تاریخچه ی: آب نبات

در حال مقایسه نگارشها

نگارش واقعی نگارش:1



تعریف آب نبات

آب نبات نوعی شیرینی است که از حل نمودن شکر در آب، شیر و... و حرارت دادن محلول به دست آمده تا کاراملی شدن آن تهیه می شود. محلول آب و شکر را معمولاً شربت می نامند.
از شربت می توان با توجه به نوع حلال و مواد به کار رفته و میزان هر یک، فراورده های متفاوتی از جمله کارامل، تافی، باسلق و... بدست آورد.
همچنین طرز تهیه آب نبات میزان سختی، نرمی و یا کشدار بودن آن را تعیین می نماید.

تهیه آب نبات

بافت نهایی آب نبات بستگی به حرارتی دارد که محلول شکر در آن قرار داده شده است. وجود ماده حل شدنی همچون شکر باعث می شود که نقطه جوش محلول بالاتر رود. بنابراین محلول شکر در دمای بالاتری نسبت به آب خالص به جوش می آید. هرچه غلظت شکر به کار رفته بیشتر باشد، نقطه جوش محلول بالاتر می رود. زمانی که محلول شکر را حرارت می دهیم، به جوش می آید و آب موجود در آن شروع به تبخیر شدن می کند. با این عمل، غلظت محلول مدام بیشتر می شود و همین غلیظ شدن، سبب می شود که نقطه جوش محلول، بالا و بالاتر رود. پس نقطه جوش با غلظت شکر رابطه مستقیم دارد. به هر حال، قرار گرفتن محلول شکر در دماهای بالاتر (که حاکی از غلظت بیشتر محلول می باشد) تولید آب نبات سخت و در دماهای پایین تر تولید آب نبات نرم می کند.

در آمریکای شمالی، از واژه آب نبات به جای انواع شیرینی استفاده می کنند. در انگلستان، از آب نبات برای فراورده ای استفاده می شود که از شکر قوام آمده تهیه شده باشد و به انواع کیک و کلوچه و... ، شیرینی می گویند.

کارخانجات بزرگی در سراسر دنیا انواع آب نبات با طعم ها و رنگ های بسیار متنوع عرضه می نمایند. آب نبات چوبی، شکلات تخته ای و همچنین شیرینی های سنتی معروفی همچون نوقا و ریس را در این دسته قرار می دهند.
از معروف ترین طعم های آب نبات هم می توان به طعم نعنا، توت فرنگی، لیمو و پرتقال اشاره کرد.

همچنین ببینید







آب نبات نوعی شیرینی است که از حل نمودن شکر در آب، شیر و... و حرارت دادن محلول بدست آمده تا کاراملی شدن آن تهیه می شود. محلول آب و شکر را معمولاً شربت می نامند. از شربت می توان با توجه به نوع حلال و مواد به کار رفته و میزان هریک، فراورده های متفاوتی از جمله کارامل، تافی، باسلق و... بدست آورد.
همچنین طرز تهیه آب نبات میزان سختی، نرمی و یا کشدار بودن آنرا تعیین می نماید.

بافت نهایی آب نبات بستگی به حرارتی دارد که محلول شکر در آن قرار داده شده است. وجود ماده حل شدنی همچون شکر باعث می شود که نقطه جوش محلول بالاتر رود. بنابراین محلول شکر در دمای بالاتری نسبت به آب خالص به جوش می آید. هرچه غلظت شکر به کار رفته بیشتر باشد، نقطه جوش محلول بالاتر می رود. زمانیکه محلول شکر را حرارت می دهیم، به جوش می آید و آب موجود در آن شروع به تبخیر شدن می کند. با این عمل، غلظت محلول مدام بیشتر می شود و همین غلیظ شدن، سبب می شود که نقطه جوش محلول، بالا و بالاتر رود. پس نقطه جوش با غلظت شکر رابطه مستقیم دارد. به هر حال، قرار گرفتن محلول شکر در دماهای بالاتر (که حاکی از غلظت بیشتر محلول می باشد) تولید آب نبات سخت و در دماهای پایین تر تولید آب نبات نرم می کند.

در آمریکای شمالی، از واژه آب نبات به جای انواع شیرینی استفاده می کنند. در انگلستان، از آب نبات برای فراورده ای استفاده می شود که از شکر قوام آمده تهیه شده باشد و به انواع کیک و کلوچه و... ، شیرینی می گویند.
کارخانجات بزرگی در سراسر دنیا انواع آب نبات با طعم ها و رنگ های بسیار متنوع عرضه می نمایند. آب نبات چوبی، شکلات تخته ای و همچنین شیرینی های سنتی معروفی همچون نوقا و ریس را در این دسته قرار می دهند. از معروف ترین طعم های آب نبات هم می توان به طعم نعنا، توت فرنگی، لیمو و پرتقال اشاره کرد.

همچنین ببینید







تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 14 بهمن 1383 [07:42 ]   3   حمید حسن نیا      جاری 
 پنج شنبه 19 آذر 1383 [09:14 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 شنبه 07 آذر 1383 [12:50 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..