منو
 صفحه های تصادفی
اسماعیل بن احمد سامانی
خلقت عالم به برکت وجود چهارده معصوم
نمک سود کردن
امام علی علیه السلام و سوره ق
پدیده مرگ
دانشنامه علوم انسانی
سجاح
دنیا، خوب یا بد؟
آزمایش مشاهده یاخته‌های خونی در زیر میکروسکوپ
شیوه WM
 کاربر Online
1785 کاربر online
تاریخچه ی: بادام «داروئی»

تفاوت با نگارش: 5

Lines: 1-194Lines: 1-91
-V{maketoc}
/>!کلیات گیاه شناسی />
+!مقدمه
((بادام|درخت بادام)) به بلندی 8 متر می‌رسد. درختی است زیبا که از زمانهای قدیم در نواحی مرکزی و غربی آسیا مخصوصا افغانستان و ایران ، سوریه و فلسطین پرورش می‌یافته است. ریشه درخت بادام بسیار قوی است. این درخت می‌تواند حتی با می رطوبت نیز رش کند. برگهای آن بیضی ، باریک ، نوک تیز و به رنگ سبز می‌باشد. گلهای آن بسیار زیبا و به رنگ صورتی است. در اوایل بهار شکوفه‌های بادام ظاهر می‌شود. دو نوع بادام وجود دارد: __~~green:بادام شیرین~~__ و __~~green:بادام تلخ~~__. میوه درخت بادام به صورت شفت می‌باشد که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن بادام با پوست سخت وجود دارد.


dir align = left>
 
 
  
-{picture=badam.jpg} +{img src=img/daneshnameh_up/b/bc/amygdalus1.JPG}
  
 
 
 
 
- />درخت بادام به بلندی 8 ((متر)) می رسد . درختی است زیبا که از زمانهای قدیم در نواحی مرکزی و غربی ((آسیا)) مخصوصا ((افغانستان)) و ((ایران)) ، ((سوریه)) و ((فلسطین)) پرورش مییافته است .ریشه درخت بادام بسیار قوی است . این درخت می تواند حتی با کمی رطوبت نیز رشد کند .برگهای آن بیضی ، باریک ، نوک تیز و برنگ سبز می باشد . گلهای آن بسیار زیبا و برنگ صورتی است . در اوائل بهار شکوفه های بادام ظاهر می شود . />
بطور کلی دو نوع بادام وجود دارد :

# بادام شیرین Sweet Almond
# بادام تلخ Bitter Almond

میوه درخت بادام بصورت شفت می باشد که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن بادام با پوست سخت وجود دارد .
در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت در است که پوشیده از کرک است و هنوز بردستی رشد نکرده که آنرا چغاله بادام Amandon می نامند که دارای خواص مخصوص می باشد . پس از رسیدن بادام بتدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت می شود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده می شود .مغز بادام بیضی شکل و مسطح بوده که یکطرف آن نوک تیز است . مغز بادام در داخل پوسته ناک قهوه ای رنگی می باشد که می توان آنرا بکمک آب گرم از آن جدا کرد که مغز بادام سفیدرنگ در داخل آن است .مغز بادام شیرین و طعم ملایم و خوشمزه ای درد و بسهولت از بادام تلخ تشخیص داده می شود .از کلیه قسمت های درخت بادام شیرین مانند شکوفه ، ((برگ)) و ((میوه)) آن استفاده طبی می شود .


!ترکیبات شیمیایی:


بادام شیرین دارای 50 تا 55 درصد و بادام تلخ دارای 40 تا 45 درصد ((روغن)) می باشد . بادام همچنین دارای 25 درصد مواد سفیده ای و ((دیاستازی)) بنام ((امولسین)) (Emulsine) ، ((قند)) ، ((صمغ)) ، ((موسیلاژ)) و ((مواد معدنی)) می باشد بادام تلخ دارای ماده مخصوصی ( 1 تا 3 درصد ) بنام آمیگدالین (Amygdlin ) می باشد که از اثر آب بر روی این ماده ((اسید سیانیدریک)) و آلدئید بنزوئیک (Aldehyde benzoic) و ((گلوکز)) حاصل می شود .((اسانس)) بادام تلخ (آلدئید بنزوئیک ) در ((عطر)) سازی بکار می رود و همچنین از آن رنگ سبزی بنام مالاشیت Malachite درست می کنند .اسانس بادام تلخ بدلیل اینکه دارای اسید سیانیدریک است کمی تلخ می باشد .مقدر اسید سیانیدریک در بادام تلخ 0/000025 درصد است .در صد گرم مغز بادام شیرین خشک شده مواد زیر یافت میشود :
/>
border=1 align=left>
+

در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارجی سبز رنگ و گوشتدار است که پوشیده از کرک است و رشد نکرده که آنرا چغاله بادام مینامند که دارای خواص مخصوص میباشد. پس از رسیدن بادام به تدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت میشود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده میشود. مغز بادام بیضی شکل و مسطح بوده که یک طرف آن نوک تیز است. مغز بادام در داخل پوسته ناک قهوهای رنگی میباشد که میتوان آنرا به کمک آب گرم از آن جدا کرد که مغز بادام سفید رنگ در داخل آن است. مغز بادام شیرین و طعم ملایم و خوشمزهای دارد و به سهولت از بادام تلخ تشخیص داده میشود. از کلیه قسمتهای درخت بادام شیرین مانند شکوفه ، برگ و میوه آن استفاده طبی میشود.
!ترکیبات شیمیایی
بادام شیرین دارای 50 تا 55 درصد و بادام تلخ دارای 40 تا 45 درصد روغن میباشد. بادام همچنین دارای 25 درصد مواد سفیدهای و دیاستازی به نام امولسین (Emulsine) ، قند ، صمغ ، موسیلاژ و مواد معدنی میباشد بادام تلخ دارای ماده مخصوصی ( 1 تا 3 درصد ) به نام آمیگدالین (Amygdlin ) میباشد که از اثر آب بر روی این ماده اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک (Aldehyde benzoic) و ((گلوکز)) حاصل میشود. اسانس بادام تلخ (آلدئید بنزوئیک ) در عطر سازی بکار میرود و همچنین از آن رنگ سبزی به نام مالاشیت Malachite درست میکنند. اسانس بادام تلخ به دلیل اینکه دارای اسید سیانیدریک است کمی تلخ میباشد.
>>
ir align = left>r />d>
/>4/7 گرم
 
 
  
-آب />+{img src=img/daneshnameh_up/7/7a/amygdalus2.JPG}
  
 
 
 +
 +!خواص داروئی بادام شیرین
 +*بادام ملین بوده و روغن بادام ضد ((یبوست)) است مخصوصا از روغن بادام می‌توان رفع یبوست برای بچه‌ها استفاده کرد.
 +*بادام سینه را نرم می‌کند.
 +*شیر بادام برای رفع ((سرفه)) ، ناراحتی حنجره و تنگی نفس مفید بوده و خلط آور است.
 +*بادام برای درمان زخم روده‌ها و مثانه و اسهال مفید است.
 +*بادام بو داده مقوی معده بوده و قابض است.
 +*بادام تقویت کننده نیروی جنسی است و تولید اسپرم را زیاد می‌کند.
 +*بادام را آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید برای ((بیماریهای کبد|درد کبد)) و سرفه مفید است.
 +*چغاله بادام لثه و ریشه دندان را تقویت می‌کند.
 +*چغاله بادام برای خشکی دهان مفید است.
 +*شکوفه بادام را دم کنید و به عنوان مسهل برای اطفال استفاده کنید.
 +*دم کرده پوست قهوه‌ای رنگ مغز بادام بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی است.
 +*جوشانده برگ درخت بادام برای نارسایی کبد و ((کیسه صفرا)) مفید است.
 +*روغن بادام خواب آور است و بی‌خوابی را از بین می‌برد.
 +*برای صاف کردن سینه و نرم شدن روده‌ها و از بین بردن سرفه خشک باید روغن بادام را با شکر و ((کتیرا)) مخلوط کرده و بخورید.
 +*روغن بادام را با آب گرم مخلو ط کنید داروی خوبی برای رفع اسهال و دل پیچه بچه‌ها خواهد بود. ضمنا این مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان می‌کند.
 +*برای درمان ((نقرس)) و رفع خمیدگی پیران ، ((ستون فقرات|مهره‌های پشت)) را با روغن بادام چرب کنید.
 +*برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است.
 +*برگ خشک شده درخت بادام قابض بوده و اسهال را از بین می‌برد.
 +*روغن بادام شیرین به دلیل خاصیت نرم کنندگی و ضد التهاب در کرمها و پمادها بکار می‌رود.
 +*برای رفع بیماریهای سینه ، روغن بادام شیرین را با هم‌وزن آن عسل و یک زرده تخم مرغ مخلوط کنید که به صورت خمیر یکنواختی درآید سپس به آن جوشانده گل ختمی اضافه کرده و یک قاشق چایخوری از آنرا به فاصله هر سه ساعت بخورید.
 +*برای رفع خارش پوست بچه‌هایی‌ که که ((سرخک)) و ((مخملک)) دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بمالید خارش را تسکین می‌دهد.
 +*مالیدن روغن بادام بر روی پوست التهاب را رفع کرده و سوختگی را درمان می‌کند.
 +*روغن بادام ((اگزما)) را رفع می‌کند.
 +

 +r />d>
/>598 کالری
 
 
  
-انرژی />+{img src=img/daneshnameh_up/9/90/amygdalus3.JPG}
  
 
 
 +
 +!خواص بادام تلخ
 +*بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید ضماد خوبی برای سر درد می‌باشد همچنین مالیدن آن بر دور چشم برای تقویت بینایی مفید است.
 +*خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس ، سرفه و ورم ریه مفید است.
 +*بادام تلخ رابا عسل بخورید ((کبد)) و ((طحال)) را تمیز می‌کند.
 +*برای رفع درد کلیه‌ها بادام تلخ را با ((نشاسته)) و ((نعناع)) بخورید.
 +*بادام تلخ را با عسل برای قولنج مفید است.
 +*برای از بین بردن سنگ کلیه و ناراحتیهای کلیه ، بادام تلخ را با ((انگور|شیره انگور)) مخلوط کرده و بخورید.
 +*برای از بین بردن لکه‌های صورت ، بادام تلخ را پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده و ضمادی از آن درست کنید و روی پوست بمالید.
 +*ضماد بادام تلخ برای درمان زخمهای کهنه خارش و ((مخملک)) بکار می‌رود.
 +*ضماد ریشه درخت بادام تلخ برای درمان انواع دردها مفید است.
 +*ضماد ریشه درخت بادام برای پاک کردن طحال ، ((کلیه)) و دفع کرم روده بکار می‌رود.
 +*روغن بادام تلخ برای تنگی نفس ، درد کلیه و خارج کردن سنگ مثانه مفید است.
 +*برای رفع زنگ زدن و صدا در گوش یک قطره از روغن بادام تلخ را در گوش بریزید.
 +*مالیدن روغن بادام تلخ روی صورت ، لکه‌ها و چین و چروک را از بین می‌برد.
 +*روغن بادام تلخ ترک دست و پا را که از سرما ایجاد شده از بین می‌برد.
 +*آنهایی که مبتلا به اگزما هستند اگر از بادام تلخ خمیری درست کنند و از آن به جای صابون برای شستن نقاطی که مبتلا به اگزما است استفاده کنند به زودی بهبود می‌یابند.
 +*خمیر بادام تلخ برای رفع بوی بد پا و زیر بغل مفید است.
 +*روغن بادام تلخ برای درمان ((سیاه سرفه)) مفید است.
 +!مضرات
 +بادام از نظر اینکه دارای مواد مغذی بسیاری است بنابراین غذای بسیار خوبی است ولی چون سنگین و ثقیل‌الهضم می‌باشد نباید در خوردن آن افراط کرد و مقدار آن نباید در روز بیش از ده دانه باشد. بادام همچنین برای معده‌های ضعیف و سرد خوب نیست و اشخاصی که معده ضعیف دارند بهتر است بادام را با شکر بخورند.
 +!مباحث مرتبط با عنوان
 +
 
 
  
-پروتئین
td>
<td>
18/6 گرم
+||
((آرتیشو «داروئى»))|((آقطی سیاه «داروئی»))|((آوکادو «داروئی»))|((اسطوخودوس «داروئی»))|((اسفناج «داروئی»))|((انار «داروئی»|))((انبه «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»))
((بابونه «بابونه»))|((بادام «داروئی»))|((بادام زمینی «داروئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «داروئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((
پسته «داروئی»))|((پرتقال «داروئی»))
((پیاز «داروئی»))|((تخم کتا
ن «داروئی»))|((ترب و تربچه «داروئی»))|((تمبر هندی «داروئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کوهی «داروئی»))|((چغندر «داروئی»))
((خاک شیر «داروئی»))|((ختمی «داروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارچین «داروئی»))|((دم اسب «داروئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «داروئی»))|((روناس «داروئی»))|((خواص دارویی ریحان))|<br />((زرد آلو «داروئی»))|((زردچوبه «داروئی»))|((زرشک «داروئی»))|((زعفران «داروئی»))|((زنجبیل «داروئی»))|((زوفا «داروئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل الطیب «داروئی»))|((سیب «داروئی»))
((سیب زمینی «داروئی»))|((سیر «داروئی»))|((شاه پسند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «داروئی»))|((شنبلیله «داروئی»))|((شوید «داروئی»))|((شیرین بیان «داروئی»))|((صبر زرد «داروئی»))|((عدس «داروئی»))<br />((علف هفت بند «داروئی»))|((عناب «داروئی»))|((فندق «داروئی»))|((قاصدک «داروئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «داروئی»))|((کدو «داروئی»))|((کنجد «داروئی»))|((کوشاد «داروئی»))|((گاوزبان «داروئی»))
((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «داروئی»))|((گزنه «داروئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرنگی «داروئی»))|((لوبیا «داروئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «داروئی»))|((مارچوبه «داروئی»))
/>((مامیران بیر «اروئی»))|((موز «داروئی»))|((میخک «داروئی»))|((خواص دارویی نارگیل))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «داروئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «داروئی»))|((هندوانه «داروئی»))|((هویج «داروئی»))
||
  
 
 
-
 
- 
-روغن های اشباع نشده 
- 
- 
-54/2 گرم 
- 
-
 
-
 
- 
-نشاسته 
- 
- 
-19/5 گرم 
- 
-
 
-
 
- 
-کلسیم 
- 
- 
-320 میلی گرم 
- 
-
 
-
 
- 
-فسفر 
- 
- 
-500 میلی گرم 
- 
-
 
-
 
- 
-آهن 
- 
- 
-4/7 میلی گرم  
- 
-
 
-
 
- 
-پتاسیم 
- 
- 
-770 میلی گرم  
- 
-
 
-
 
- 
-ویتامین ب 1  
- 
- 
-0/25 میلی گرم  
- 
-
 
-
 
- 
-ویتامین ب 2  
- 
- 
-0/9 میلی گرم  
- 
-
 
-
 
- 
-ویتامین ب 3  
- 
- 
-3/5 میلی گرم  
- 
-
 
-
 
- 
 
 
-!خواص داروئی:  
-بادام شیرین از نظر ((طب قدیم ایران)) کمی گرم و تر است . 
-#بادام ملین بوده و روغن بادام ضد ((یبوست)) است مخصوصا از روغن بادام می توان رفع یبوست برای بچه ها استفاده کرد . 
-#بادام سینه را نرم می کند . 
-#شیر بادام برای رفع سرفه ، ناراحتی حنجره و تنگی نفس مفید بوده و خلط آور است . 
-# بادام برای درمان زخم ((روده)) ها و مثانه و اسهال مفید است . 
-#بادام بو داده مقوی ((معده)) بوده و قابض است . 
-#بادام تقویت کننده نیروی جنسی است و تولید اسپرم را زیاد می کند . 
-#بادام را آسیاب کرده و با ((عسل)) مخلوط کنید برای درد ((کبد)) و سرفه مفید است . 
-#چغاله بادام ((لثه)) و ریشه ((دندان)) را تقویت می کند . 
-# چغاله بادام برای خشکی دهان مفید است . 
-#شکوفه بادام را دم کنید و بعنوان مسهل برای اطفال استفاده کنید . 
-#دم کرده پوست قهوه ای رنگ مغز بادام بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی است .(مقدار مصرف 5 گرم در 100 گرم آب ). 
-#جوشانده برگ درخت بادام برای نارسائی کبد و ((کیسه صفرا)) مفید است . 
-#روغن بادام خواب آور است و بیخوابی را از بین می برد . 
-#برای صاف کردن سینه و نرم شدن روده ها و از بین بردن سرفه خشک باید روغن بادام را با ((شکر)) و ((کتیرا)) مخلوط کرده و بخورید . 
-#روغن بادام را با آب گرم مخلو ط کنید داروی خوبی برای رفع اسهال و دل پیچه بچه ها خواهد بود . ضمنا این مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان می کند . 
-#برای درمان ((نقرس)) و رفع خمیدگی پیران ، مهره های پشت را با روغن بادام چرب کنید . 
-#برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است . 
-#برگ خشک شده درخت بادام قابض بوده و اسهال را از بین می برد. 
-#روغن بادام شیرین بدلیل خاصیت نرم کنندگی و ضد التهاب در کرم ها و پمادها بکار می رود. 
-#برای رفع بیماریهای سینه ، روغن بادام شیرین را با هموزن آن عسل و یک زرده ((تخم مرغ)) مخلوط کنید که بصورت خمیر یکنواختی داراید سپس به آن جوشانده گل ختمی اضافه کرده و یک قاشق چایخوری از انرا بفاصله هر سه ساعت بخورید . 
-#برای رفع خارش پوست بچه هائیکه که ((سرخک)) و ((مخملک)) دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بمالید خارش را تسکین می دهد . 
-#مالیدن روغن بادام بر روی پوست التهاب را رفع کرده و سوختگی را درمان می کند. 
-#روغن بادام ((اگزما)) را رفع می کند . 
-__''خواص بادام تلخ__'' 
-چون بادام تلخ دارای اسید سیانیدریک است در مصرف آن باید نهایت دقت را بعمل آورد .مغز بادام تلخ ازنظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است. 
-#بادام تلخ را آسیاب کرده و با ((سرکه)) مخلوط کنید ضماد خوبی برای سر درد می باشد همچنین مالیدن آن بر دور چشم برای تقویت بینایی مفید است . 
-# خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس ، سرفه و ورم ریه مفید است . 
-#بادام تلخ رابا عسل بخورید کبد و طحال را تمیز می کند . 
-#برای رفع درد ((کلیه)) ها بادام تلخ را با ((نشاسته)) و ((نعناع)) بخورید . 
-# بادام تلخ را با عسل برای قولنج مفید است . 
-#برای از بین بردن سنگ کلیه و ناراحتی های کلیه ، بادام تلخ را با شیره ((انگور)) مخلوط کرده و بخورید . 
-#اگر عادت ماهیانه خانم ها عقب می افتد بهترین طرز درمان آن قرار دادن شیاف بادام تلخ در مهبل است . 
-#برای ازبین بردن لکه های صورت ، بادام تلخ را پودر کنید و با ((سرکه)) مخلوط کرده و ضمادی از آن درست کنید و روی پوست بمالید . 
-#ضماد بادام تلخ برای درمان زخم های کهنه خارش و ((مخملک)) بکار میرود . 
-# ضماد ریشه درخت بادام تلخ برای درمان انواع دردها مفید است . 
-#ضماد ریشه درخت بادام برای پاک کردن طحال ، کلیه و دفع کرم روده بکار می رود . 
-#دم کرده ریشه درخت بادام تلخ برای پاک کردن طحال ، و دفع کرم روده بکار می رود . 
-#روغن بادام تلخ خاصیت مسهلی درد . 
-#روغن بادام تلخ برای تنگی نفس ، درد کلیه و خارج کردن سنگ مثانه مفید است . 
-#برای رفع زنگ زدن و صدا در گوش یک قطره از روغن بادام تلخ را در گوش بریزید . 
-#مالیدن روغن بادام تلخ روی صورت ، لکه ها و چین و چروک را از بین می برد . 
-#رغن بادام تلخ ترک دست و پا را که از سرما ایجاد شده از بین می برد . 
-#آنهایی که مبتلا به اگزما هستند اگر از بادام تلخ خمیری درست کنند و از آن بجای ((صابون)) برای شستن نقاطی که مبتلا به اگزما است استفاده کنند بزودی بهبود می یابند . 
-#خمیر بادام تلخ برای رفع بوی بد پا و زیر بغل مفید است . 
-#روغن بادام تلخ برای درمان ((سیاه سرفه)) مفید است . 
-__طرز استفاده:__ برای بدست آوردن روغن بادام ، مغز بادام را پس از تمیز کردن و خشک کردن خرد می کنند و بصورت خمیر در می آورند و سپس آنرا تحت فشار قرار داده و روغن آن را استخراج می کنند . این روغن را فشار اول می نامند .تفاله بادام را که از فشار اول باقیمانده تحت اثر حرارت و مواد شیمیایی قرار داده و روفن فشار دوم را بدست می آورند .  
-بدلیل اینکه روغن بادام گران است معمولا تقلب کرده و آنرا با روغن های دیگر مانند روغن مغز هسته ((زرد آلو)) و ((هلو)) مخلوط کرده و بام روغن بادام می فروشند .همانطور که گفته د اگر روغن بادام تلخ یا مغز زردآلو و یا هلو تحت اثر آّب قرار گیرند اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک تولید می شود که سمی است بنابراین برای گرفتن روغن از این هسته ها نباید از آب استفاده کرد .اسانس بادام تلخ : این اسانس مایعی زلال و بیرنگ است که در اثر کهنه شدن برنگ زرد کمرنگ در می آید . بوی آن قوی ، طعمش سوزاننده و تلخ و بسیار سمی است . اسانس بادام تلخ بسهولت با ((اکسیژن)) هوا ترکیب و اکسید می شود . بنابراین باید همیشه محتوی آن کاملا پر و در بسته بوده و در جای تاریک و سرد نگاهدری شود .شکوفه و گل بادام : گل و شکوفه درخت بادام دارای بوی مطبوعی و طعم تلخ می باشد . 
-__پوست میوه بادام :__ بصورت جوشانده مصرف می شود . طرز تهیه آن به این صورت است که 50 گرم پوست بادام شیرین را در یک لیتر آب ریخته و مدت چند دقیقه آنرا می جوشانند سپس آنرا صاف کرده و مصرف می کنند .برگ درخت بادام: برای تهیه جوشانده برگ درخت بادام 50 گرم برگ درخت را در یک لیتر آب می جوشانند و سپس صاف می کنند .مغز بادام : معمولا بصورت خشک شده و خام و یا بوداده مصرف می شود .شیر بادام : شیر بادام را از مغز بادام بو نداده و خام تهیه می کنند . برای تهیه آن 50 گرم مغز بادام را کاملا آسیاب کرده که بصورت پودر در آید . سپس مقدار 50 گرم شکر یا قند به آن اضافه کرده و با یک لیتر آب مخلوط می کنند مایعی مانند شی بدست می آید .نوع دیگر شیر بادام برای کودکان شیر خوار و اطفال بسیار مفید است و می تواند جانشین شیر مدر و یا مکمل آن باشد بدین ترتیب بدست می آید که مقدار 50 گرم بادام را بمدت چند دقیقه در آب گرم قرار می دهند تا پوست آن کنده شود سپس آنرا آسیاب کرده و بصورت پودر در می آیند و مقدار کمی آب را بان اضافه می کنند و بهم می زنند تا بشکل خمیر در آید سپس خمیر حاصل را با یک لیتر آب مخلوط و بهم می زنند و سپس مقدار 50 گرم عسل بآن اضافه می کنند تا کاملا حل شود . 
-این مایع را از پارچه ململ می گذرانند تا مایعی مانند ((شیر)) از آن باقی بماند.البته اگر اشخاص بالغ بخواهند از شیر بادام استفاده کنند احتیاجی به صاف کردن آن نخواهد بود .طریقه دیگری که آسان تر است بدین صورت می باشد که مقدار 50 گرم بادام پوست کنده یک لیتر آب و 50 گرم عسل یا شکر را در داخل مخلوط کن برقی بریزید و تا مایعی مانند شیر بدست آید . 
-__مضرات :__ بادام از نظر اینکه دارای مواد مغذی بسیاری است بنابراین غذای بسیار خوبی است ولی چون سنگین و ثقیل الهضم می باشد نباید در خوردن آن افراط کرد و مقدار آن نباید در روز بیش از ده دانه باشد . بادام همچنین برای معده های ضعیف و سرد خوب نیست و اشخاصی که معده ضعیف دارند بهتر است بادام را با ((شکر)) بخورد. 

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 یکشنبه 24 اردیبهشت 1385 [20:16 ]   6   سمیه فارابی اصل      جاری 
 شنبه 22 اسفند 1383 [05:09 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 12 اسفند 1383 [05:08 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 12 اسفند 1383 [04:52 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 13 بهمن 1383 [07:10 ]   2   پریسا احمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 13 بهمن 1383 [07:10 ]   1   پریسا احمدی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..