منو
 کاربر Online
2080 کاربر online
تاریخچه ی: لبنیات

تفاوت با نگارش: 3

Lines: 1-23Lines: 1-21
-
فراورده های __لبنی__ به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می شود که همگی از ((شیر)) تولید
می شوند. معمولاً ماده اولیه تولید انواع __ لبنیات__، شیر ((گاو)) است. اما گاهی از شیر سایر
((پستانداران)) همچون ((بز))، ((گوسفند))، ((اسب)) و... هم استفاده می شود.
+V{maketoc}
!مقدمه

فراورده های __لبنی__ به آن دسته از __مواد غذایی__ اطلاق می شود که همگی از ((شیر «ماده غذایی»|شیر)) تولید می شوند. معمولاً ماده اولیه تولید انواع __ لبنیات__، شیر ((گاو)) است. اما گاهی از شیر سایر ((پستانداران)) همچون ((بز))، ((گوسفند))، ((اسب)) و... هم استفاده می شود.
 !انواع فراورده های لبنی !انواع فراورده های لبنی
 +*__شیر__ که پس از ((پاستوریزه)) و ((هموژنیزه)) شدن با مقادیر متفاوت از چربی در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
 +*__((خامه))__، ((چربی)) شیر است که به ((سرشیر)) هم معروف است.
 +*__((خامه ترش))__، خامه ایست که به وسیله ((باکتری)) تخمیر و ترش شده است.
 +*__((شیر خشک))__، با حذف آب شیر به دست می آید.
 +*__((شیر غنی شده))__، شیری است که با تبخیر ((آب)) آن، غلیظ شده است و معمولاً به آن ((شکر«ماده غذایی»|شکر)) هم اضافه می کنند.
 +*__((کره|کره))__، همان چربی شیر است که از هم زدن خامه حاصل می شود.
 +*__((پنیر))__ را از راه جامد کردن شیر تهیه می کنند. سپس این بخش جامد را از آب پنیر جدا کرده و می گذارند تا عمل بیاید. این کار معمولاً توسط باکتری یا ((مایه پنیر)) صورت می گیرد.
 +*__((ماست))__، شیری است که بوسیله باکتری ((استروپتوکوک)) ترش شده است.
 +*__((بستنی))__، خامه ایست که به آرامی ((یخ)) بسته است.
 +*__((کاسترد یخی))__
-* شیر که پس از ((پاستوریزه)) و ((هموژنیزه)) شدن با مقادیر متفاوت از چربی در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
*((خامه))، ((چربی)) شیر است که به ((سرشیر)) هم معروف است.
*((خامه ترش))، خامه ایست که به وسیله ((باکتری)) تخمیر و ترش شده است.
*((شیر خشک))، با حذف آب شیر به دست می آید.
*((شیر غنی شده))، شیری است که با تبخیر آب آن، غلیظ شده است و معمولاً به آن(( شکر)) هم اضافه می کنند.
*((کره «ماده غذایی»))، همان چربی شیر است که از هم زدن خامه حاصل می شود.
*((پنیر)) را از راه جامد کردن شیر تهیه می کنند. سپس این بخش جامد را از آب پنیر جدا کرده و می گذارند تا عمل بیاید. این کار معمولاً توسط باکتری یا ((مایه پنیر)) صورت می گیرد.
*((ماست))، شیری است که بوسیله باکتری ((استروپتوکوک)) ترش شده است.
*((بستنی))، خامه ایست که به آرامی یخ بسته است.
*((کاسترد یخی))
!آیا ((تخم مرغ)) جزو لبنیات محسوب می شود؟

اغلب فرهنگ لغت ها، لبنیات را از فراورده های شیر عنوان می کنند که طبیعتاً ((تخم مرغ)) شامل آنها نمی شود. اما هنگام به کاربردن لغات، گاهی تخم مرغ را هم جزو لبنیات به حساب می آورند. در صورتی که لبنیات منبع خوب ((کلسیم)) بوده و تخم مرغ منبع ((پروتئین)) محسوب می شود. معمولاً لبنیات فروشی ها بجز شیر، ماست، پنیر، کره «ماده غذایی» و...، تخم مرغ هم می فروشند.
+!آیا تخم مرغ جزو لبنیات محسوب می شود؟
اغلب فرهنگ لغت ها، لبنیات را از فراورده های شیر عنوان می کنند که طبیعتاً ((تخم مرغ)) شامل آنها نمی شود. اما هنگام به کار بردن لغات، گاهی تخم مرغ را هم جزو لبنیات به حساب می آورند. در صورتی که لبنیات منبع خوب ((کلسیم)) بوده و تخم مرغ منبع ((پروتئین)) محسوب می شود. معمولاً لبنیات فروشی ها بجز شیر، ماست، پنیر، کره و...، تخم مرغ هم می فروشند.
 این ها همه دال بر این است که عموم مردم، تخم مرغ را جزو فراورده های __لبنی__ به حساب می آورند. این ها همه دال بر این است که عموم مردم، تخم مرغ را جزو فراورده های __لبنی__ به حساب می آورند.

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 دوشنبه 28 دی 1383 [12:42 ]   4   حمید حسن نیا      جاری 
 چهارشنبه 27 آبان 1383 [07:25 ]   3   نفیسه ناجی      v  c  d  s 
 سه شنبه 19 آبان 1383 [11:13 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 02 آبان 1383 [07:03 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..