تاریخچه ی:
جو «داروئی»
تفاوت با نگارش: 3
- | V{maketoc} | |
| !کلیات گیاه شناسی | | !کلیات گیاه شناسی |
- | |
+ | ((جو)) گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر میرسد. برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگ سبز تیره میباشد. جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم میشود، جو بهاره و جو پائیزه .جو بهاره در بهار کشت میشود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه میدهد در حالی که جو پائیزه در پائیز کشت میشود و محتاج سرمای زمستان است. |
| |
| | | |
| | | | | |
- | {picture=jo.jpg} |
+ | {picture=hordeum3.JPG height=200 width=200} |
| | | |
| | | |
| | | | |
|
- | و یای علفی و یکسا ک رفا سته انو تف آن ا یک ((تر)) می س . های متاب و باریک و ا رنگسز یر می د . ا کاش ه و ست یم می شود : ج ره و و ((پای))ه .جو ((بهار))ه در ا ک می د و اتیاج به رمی ((زستان)) ندارد و ق ا متا نه می ر الیک جو یز در ای کت ی ش و م مای مان ا . /> /> !رکبات شیمیایی:
گرم جو اد یر مجود است :
border=1 align=right>
+ | !واص ارئی />*یی بسیار ی ری افرا عی ست. />*ای کنندگی ارد. />*برای ((قرس)) مفید س. />*وشانده جو داروی بی برای مبتایا به تب و ((بیماری کمخونی|کم خونی)) و ((و هامه)) است. *اء شعیر برای درمان ((سل)) زمهای ریی و رد گ مفید ات. />* الشی ونساز ست هضم میشود. />*اء عیر را ا خشخا کوبیه برای سردر فید ات. />*ای درمان نقس ماد در جو را ا آب ر وی سمتهای دردنک بذارید. />*در را ا کر موط که غذای ی رای طفال است. *بیسکبیت جو بی دار برای رمان ((یوست)) ست حتی ف و شکم ا بین میبرد. />*رد مجان بای و را با شکر بخورند. *ککالشعیر برای مهی گرم و اساهای فراوی مید است.
left>
| | | |
| | | | | |
- | آب td>r />d> />11 گرم |
+ | {picture=hordeum4.JPG height=200 width=200} |
| | | |
| | | |
| + | | |
| + | *برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشکالشعیر را قرقره کنید. |
| + | *برای پائین آوردن ((کلسترول)) از جو استفاده کنید. |
| + | *جو چون دارای ((آنزیم تجزیه کننده پروتئین~پروتئاز)) میباشد بنابراین از ((سرطان)) جلوگیری میکند. |
| + | !طرز استفاده |
| + | *__~~green:سمنو یا مالت جو:~~__ جو را میتوان مانند دیگر ((غلات)) خیس کرده و در حرارت معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند و هنگامی که جوانه به حد معینی رسید از آن مالت تهیه کنید. مالت جو دارای ((ویتامین C)) است.
|
| + | *__~~green:ماءالشعیر:~~__ جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب میشویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه میجوشانند و آنقدر آنرا میپزند تا دانههای جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف میکنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده میکنند.
|
| + | *__~~green:کشکالشعیر:~~__ جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر میجوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له میکنند و صاف میکنند که خود جو نیز داخل آب شود کشکالشعیر شبیه آش جو میباشد.
|
| + | *__~~green:عصاره مالت جو:~~__ از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست میآید که دارای مقدار 60 درصد ((مالتوز)) ، 10 درصد ((ساکارز)) ، 20 درصد ((دکسترین)) و مقداری مواد معدنی و ((ویتامینهای گروه B)) است. |
| + | !مباحث مرتبط با عنوان |
| + |
| | | |
| | | | | |
- | پروتئین td> <td> 8گرم |
+ | || ((آرتیشو «داروئى»))|((آقطی سیاه «داروئی»))|((آوکادو «داروئی»))|((اسطوخودوس «داروئی»))|((اسفناج «داروئی»))|((انار «داروئی»|))((انبه «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»)) ((بابونه «بابونه»))|((بادام «داروئی»))|((بادام زمینی «داروئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «داروئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((پسته «داروئی»))|((پرتقال «داروئی»)) ((پیاز «داروئی»))|((تخم کتان «داروئی»))|((ترب و تربچه «داروئی»))|((تمبر هندی «داروئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کوهی «داروئی»))|((چغندر «داروئی»)) ((خاک شیر «داروئی»))|((ختمی «داروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارچین «داروئی»))|((دم اسب «داروئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «داروئی»))|((روناس «داروئی»))|((خواص دارویی ریحان))|<br />((زرد آلو «داروئی»))|((زردچوبه «داروئی»))|((زرشک «داروئی»))|((زعفران «داروئی»))|((زنجبیل «داروئی»))|((زوفا «داروئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل الطیب «داروئی»))|((سیب «داروئی»)) ((سیب زمینی «داروئی»))|((سیر «داروئی»))|((شاه پسند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «داروئی»))|((شنبلیله «داروئی»))|((شوید «داروئی»))|((شیرین بیان «داروئی»))|((صبر زرد «داروئی»))|((عدس «داروئی»))<br />((علف هفت بند «داروئی»))|((عناب «داروئی»))|((فندق «داروئی»))|((قاصدک «داروئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «داروئی»))|((کدو «داروئی»))|((کنجد «داروئی»))|((کوشاد «داروئی»))|((گاوزبان «داروئی»)) ((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «داروئی»))|((گزنه «داروئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرنگی «داروئی»))|((لوبیا «داروئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «داروئی»))|((مارچوبه «داروئی»)) ((مامیران کبیر «داروئی»))|((موز «داروئی»))|((میخک «داروئی»))|((خواص دارویی نارگیل))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «داروئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «داروئی»))|((هندوانه «داروئی»))|((هویج «داروئی»)) || |
| | | |
| | | |
- | | |
- | | | |
- | مواد نشاسته ای | |
- | | |
- | | | |
- | 78 گرم | |
- | | |
- | | |
- | | |
- | | | |
- | کلسیم | |
- | | |
- | | | |
- | 16 میلی گرم | |
- | | |
- | | |
- | | |
- | | | |
- | فسفر | |
- | | |
- | | | |
- | 189 میلی گرم | |
- | | |
- | | |
- | | |
- | | | |
- | آهن | |
- | | |
- | | | |
- | 2 میلی گرم | |
- | | |
- | | |
- | | |
- | | | |
- | سدیم | |
- | | |
- | | | |
- | 3 میلی گرم | |
- | | |
- | | |
- | | |
- | | | |
- | پتاسیم | |
- | | |
- | | | |
- | 160 میلی گرم | |
- | | |
- | | |
- | | |
- | | | |
- | ویتامین ب 1 | |
- | | |
- | | | |
- | 0/12 میلی گرم | |
- | | |
- | | |
- | | |
- | | | |
- | ویتامین ب 2 | |
- | | |
- | | | |
- | 0/05 میلی گرم | |
- | | |
- | | |
- | | |
- | | | |
- | ویتامین ب 3 | |
- | | |
- | | | |
- | 3 میلی گرم | |
- | | |
- | | |
- | | |
- | | | |
| | | | | |
- |
| |
- |
| |
- |
| |
- |
| |
- |
| |
- |
| |
- |
| |
- |
| |
- | ضمنا جو دارای مقدر بسیار کمی آرسنیک می باشد . | |
- | ! خواص داروئی: | |
- | جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود | |
- | #جو پوست نکنده که هنوز ((سبوس)) آن جدا نشده | |
- | #جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است. | |
- | #جو سفید که پوست وسبوس آن رگفته شده است و بنام جو ((مروارید))ی معروف است . جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است مواد مقوی آن کمتر از ((گندم)) بوده ولی قابض و شخک کننده است . | |
- | #غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است . | |
- | #خاصیت نرم کننده دارد . | |
- | #در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می کردند . | |
- | #برای ((نقرس)) مفید است . | |
- | #جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است . | |
- | #((ماء الشعیر)) برای درمان ((سل)) ،زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است . | |
- | #ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود. | |
- | #ماء الشعیر را با ((خشخاش)) کوبیده برای سردرد مفید است . | |
- | #برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید . | |
- | #در جو را با ((شکر)) مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است . | |
- | #بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد. | |
- | #سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند. | |
- | #کشک الشعیر برای مزاج های گرم و ((اسهال)) های صفراوی مفید است . | |
- | #برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید . | |
- | #برای پائین آرودن ((کلسترول)) از جو استفاده کنید . | |
- | #جو چون دارای ((پروتئاز)) می باشد بنابراین از ((سرطان)) جلوگیری می کند . | |
- | !طرز استفاده: | |
- | ((سمنو)) یا مالت جو : جو را می توان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارات معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند و هنگامیکه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری کنید . مالت جو دارای ویتامین های Cاست .ماء الشعیر : جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف می کنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می کنند . | |
- | کشک الشعیر : جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له می کنند و صاف می کنند که خود جو نیز داخل آب شود کشک الشعیر شبیه آَش جو می باشد .((عصاره مالت جو)) : از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید که دارای مقدر 60 درصد ((مالتوز)) ، 10 درصد ((ساکاروز)) ، 20درصد دکسترین و مقدری ((مواد معدنی)) و ویتامین های B1 و B2 است. | |
- | __''مضرات :__'' | |
- | مضرات خاصی گفته نشده است . | |