+ | ((زعفران)) گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است. ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل میشود. این پیازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشیده از غشاهای نازک قهوهای رنگ میباشد. گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و شامل لولهای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی میشود. زعفران خیلی مرغوب قسمت ((ساختمان گل|کلاله گل)) یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل میدهد.
dir align = left>
| | | |
| | | | | |
- | {picture=Saffron.jpg} |
+ | {img src=img/daneshnameh_up/7/70/zafaran2.JPG}
|
e>
برداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله هر گل را برمیدارند و بین کاغذ قرار میدهند تا خشک شود و سپس بسته بندی میکنند. استاندارد زعفران که در فرانسه صورت گرفته است اعلام میدارد که باید 50 عدد از الیاف زعفران بیشتر از 277 گرم وزن داشته باشد و درصد رطوبت آن 13 درصد باشد. همچنین هر میلیگرم آن باید بتواند 700 سانتیمتر مکعب آب را بطور محسوس رنگی کند. !ترکیبات شیمیایی رنگ زعفران مربوط به مادهای به نام __~~green:کروسین~~__ است که در آن وجود دارد. پیاز زعفران سمی است و مصرف بیش از حد آن برای حیوانات کشنده است. !خواص داروئی زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. مهمترین خاصیت زعفران که از قدیمالایام از آن استفاده میشده است درمان افسردگی میباشد. این خاصیت مهم حتی در شعر شاعران نیز انعکاس یافته است. شاهد آن __~~green:شعر خاقانی~~__ است که میگوید:
::||گر کسی را زعفران شاید فزاید گو فزای | چون تو با غم خو گرفتی زعفران کس مخور||::
*خوردن چای زعفران باعث ((هضم غذا و آنزیمهای موثر بر آن|هضم غذا)) میشود. *اثر مسکن درد دارد. *قاعدهآور است. *باعث تحریک اعصاب میشود. *زعفران خون ساز است و ((گردش خون)) را آسان میسازد. *مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین میبرد. *قوای جنسی را تقویت میکند. *((کبد)) را تصفیه و قوی میسازد.
= left>
{img src=img/daneshnameh_up/d/d6/zafaran1.JPG}
|
*((سرفه)) را رفع و اثر مفید روی درمان ((برونشیت)) دارد. *((کلیه)) و ((مثانه)) را پاک میکند. *آرام بخش و خوابآور است. *زعفران ضد تشنج است. *گاز معده را برطرف میکند. *ادرار آور است. *اگر میخواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید. !طرز استفاده از زعفران میتوان به شکلهای مختلف استفاده کرد. *__~~green:دم کرده زعفران یا چای زعفران:~~__ 2 گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت روی آتش بسیار ملایم بگذارید تا دم بکشد.
*__~~green:گرد زعفران:~~__ زعفران را در فر با حرارت 25 درجه سانتیگراد خشک کرده و سپس آسیاب کنید و از الک خیلی ریز رد کنید تا گرد نرمی بدست آید. !مضرات چون زعفران بر روی ((سیستم تولید مثل)) اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود. خوردن زیاد زعفران برای کلیهها مضر است. اشتها را کم میکند و ایجاد سردرد میکند و باعث ((اختلال حواس)) میشود. زعفران را باید در شیشههای دربسته و دور از نور نگهداری کرد زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست میدهد. !مباحث مرتبط با عنوان
|| ((آرتیشو «داروئى»))|((آقطی سیاه «داروئی»))|((آوکادو «داروئی»))|((اسطوخودوس «داروئی»))|((اسفناج «داروئی»))|((انار «داروئی»))|((انبه «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»)) ((بابونه «بابونه»))|((بادام «داروئی»))|((بادام زمینی «داروئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «داروئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((پسته «داروئی»))|((هویج «داروئی»)) ((پیاز «داروئی»))|((تخم کتان «داروئی»))|((ترب و تربچه «داروئی»))|((تمبر هندی «داروئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کوهی «داروئی»))|((چغندر «داروئی»)) ((خاک شیر «داروئی»))|((ختمی «داروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارچین «داروئی»))|((دم اسب «داروئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «داروئی»))|((روناس «داروئی»))|((خواص دارویی ریحان))| ((زرد آلو «داروئی»))|((زردچوبه «داروئی»))|((زرشک «داروئی»))|((هندوانه «داروئی»))|((زنجبیل «داروئی»))|((زوفا «داروئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل الطیب «داروئی»))|((سیب «داروئی»)) ((سیب زمینی «داروئی»))|((سیر «داروئی»))|((شاه پسند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «داروئی»))|((شنبلیله «داروئی»))|((شوید «داروئی»))|((شیرین بیان «داروئی»))|((صبر زرد «داروئی»))|((عدس «داروئی»)) ((علف هفت بند «داروئی»))|((عناب «داروئی»))|((فندق «داروئی»))|((قاصدک «داروئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «داروئی»))|((کدو «داروئی»))|((کنجد «داروئی»))|((کوشاد «داروئی»))|((گاوزبان «داروئی»)) ((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «داروئی»))|((گزنه «داروئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرنگی «داروئی»))|((لوبیا «داروئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «داروئی»))|((مارچوبه «داروئی»)) ((مامیران کبیر «داروئی»))|((موز «داروئی»))|((میخک «داروئی»))|((خواص دارویی نارگیل))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «داروئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «داروئی»))| || |
| | | |
| | | |
| |
| | |
- | زعفران گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا 30 ((سانتیمتر)) که دارای برگهای دراز و سبز مانند ((تره)) است . ساقه زیر زمینی آن از دو ((پیاز)) تشکیل میشود . این پیازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشیده از غشاء های نازک قهو ه ای رنگ می باشد . گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و شامل لوله ای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی می شود . | |
- | زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می دهد . | |
- | برداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله هر گل را بر میدارند و بین کاغذ قرار می دهند تا خشک شود و سپس بسته بندی می کنند . استاندارد زعفران که در ((فرانسه)) صورت گرفته است اعلام میدارد که باید 50 عدد از الیاف زعفران بیشتر از0/277 گرم وزن داشته باشد و در صد رطوبت آن 13 درصد باشد . همچنین هر میلی گرم آن باید بتواند 700سانتیمتر مکعب آب را بطور محسوس رنگی کند . | |
- | !ترکیبات شیمیایی: | |
- | رنگ زعفران مربوط به ماده ای بنام ((کروسین)) است که در آن وجود دارد پیاز زعفران سمی است و مصرف بیش از حد آن برای ((حیوانات)) کشنده است . | |
- | !خواص داروئی: | |
- | زعفران از نظر ((طب قدیم ایران)) گرم و خشک است . مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم الایام از آن استفاده میشده است درمان ((افسردگی)) می باشد . این خاصیت مهم حتی در شعر ((شاعران)) نیز انعکاس یافته است . شاهد آن شعر ((خاقانی)) است که می گوید : | |
- | گر کسی را زعفران شاید فزاید گو فزای چون تو با غم خو گرفتی زعفران کس مخور | |
- | __زعفران دارای بویی قوی و طعم تلخ می باشد :__ | |
- | #خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می شود . | |
- | #اثر مسکن درد دارد. | |
- | #قاعده آور است . | |
- | #باعث تحریک اعصاب می شود | |
- | #زعفران خون سازاست و گردش ((خون)) را آسان می سازد | |
- | #مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد . | |
- | #قوای جنسی را تقویت می کند . | |
- | #کبد را تصفیه وقوی می سازد . | |
- | #سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان ((برونشیت)) دارد. | |
- | #کلیه و مثانه را پاک می کند. | |
- | #آرام بخش و خواب آور است . | |
- | #زعفران ضد ((تشنج ))است . | |
- | #گاز معده را برطرف می کند | |
- | #ادرار آور است . | |
- | #و اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید . | |
- | #فرمول قدیمی زعفران برای تنظیم عادت ماهیانه خانم ها و بازکردن قاعدگی سال هاست که بکار می رود و اثر بسیار مفیدی دارد. | |
- | ||تارتارات آهن و پتاسیم |0/5 گرم | |
- | گرد زعفران |0/5 گرم | |
- | پودر دارچین |2 گرم|| | |
- | از این مخلوط چهار بار در روز استفاده کنید . | |
- | !طرز استفاده: | |
- | از زعفران می توان به شکل های مختلف استفاده کرد :__دم کرده زعفران یا چای زعفران :__2گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیم ساعت روی آتش بسیارملایم بگذارید تا دم بکشد . | |
- | __گرد زعفران :__زعفران را در فر با حرارت 25 درجه ((سانتیگراد)) خشک کرده و سپس آسیاب کنید و از الک خیلی ریز رد کنید تا گرد نرمی بدست آید . | |
- | __مضرات :__ چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین می شود . خوردن زیاد زعفران برای ((کلیه)) ها مضر است . اشتها را کم می کند و ایجاد سردرد می کند و باعث اختلال حواس می شود . زعفران را باید در شیشه های دربسته و دور از نور نگهدری کرد زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می دهد . | |