تاریخچه ی:
خیار «داروئی»
تفاوت با نگارش: 2
| V{maketoc} | | V{maketoc} |
| !کلیات گیاه شناسی | | !کلیات گیاه شناسی |
- | <table align=left> <tr> <td> {picture file=img/daneshnameh_up/khiar.jpg} </td> </tr> </table> |
+ | <table align=left> <tr> <td> {picture=khiar.jpg} </td> </tr> </table> |
| خیار گیاه بومی ((هندوستان)) است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . حدود بیست قرن قبل از میلاد ((مسیح)) مصریان قدیم از آن استفاده می کرده اند . | | خیار گیاه بومی ((هندوستان)) است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . حدود بیست قرن قبل از میلاد ((مسیح)) مصریان قدیم از آن استفاده می کرده اند . |
| ایالت فلوریدا مهمترین تولید کننده خیار در ((آمریکا)) است و حدود یک سو م خیار کل آمریکا را تولید می کند . | | ایالت فلوریدا مهمترین تولید کننده خیار در ((آمریکا)) است و حدود یک سو م خیار کل آمریکا را تولید می کند . |
| خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده وپوشیده از خارهای نازک و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است . گلهای آن زرد رنگ که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک و یا دراز باشد . | | خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده وپوشیده از خارهای نازک و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است . گلهای آن زرد رنگ که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک و یا دراز باشد . |
| !ترکیبات شیمیایی | | !ترکیبات شیمیایی |
| خیار دارای ساپونین و ((آنزیم)) های مختلفی مانند پروتئولی تیک و غیره و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد . | | خیار دارای ساپونین و ((آنزیم)) های مختلفی مانند پروتئولی تیک و غیره و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد . |
| در صد گرم خیار مواد زیر موجود است . | | در صد گرم خیار مواد زیر موجود است . |
- | <table align=left> <tr> <td> |
+ | <table align=left> <tr> <td> |
| ||انرژی | 8 کالری | | ||انرژی | 8 کالری |
| آب | 95 گرم | | آب | 95 گرم |
| پروتئین | 0/6 گرم | | پروتئین | 0/6 گرم |
| مواد چربی | 0/1 گرم | | مواد چربی | 0/1 گرم |
| مواد نشاسته ای | 2/5 گرم | | مواد نشاسته ای | 2/5 گرم |
| فسفر | 30 میلی گرم | | فسفر | 30 میلی گرم |
| آهن | 0/2 میلی گرم | | آهن | 0/2 میلی گرم |
| کلسیم | 25 میلی گرم | | کلسیم | 25 میلی گرم |
| پتاسیم | 160 میلی گرم | | پتاسیم | 160 میلی گرم |
| ویتامین آ | 250 واحد | | ویتامین آ | 250 واحد |
| سدیم | 6 میلی گرم | | سدیم | 6 میلی گرم |
| ویتامین ب 1 | 0/03 میلی گرم | | ویتامین ب 1 | 0/03 میلی گرم |
| ویتامین ب 2 | 0/04 میلی گرم | | ویتامین ب 2 | 0/04 میلی گرم |
| ویتامین ب 3 | 0/2 میلی گرم | | ویتامین ب 3 | 0/2 میلی گرم |
| ویتامین ث | 7 میلی گرم|| | | ویتامین ث | 7 میلی گرم|| |
- | </td> </tr> </table> |
+ | </td> </tr> </table> |
| !خواص داروئی | | !خواص داروئی |
| خیار از نظر ((طب قدیم ایران)) سرد و تر است و خنک کننده بدن می باشد و به هضم غذا کمک می کند . | | خیار از نظر ((طب قدیم ایران)) سرد و تر است و خنک کننده بدن می باشد و به هضم غذا کمک می کند . |
| #خیار حل کننده اورات و ((اسید اوریک ))است بنابراین مرض ((نقرس)) را درمان می کند . | | #خیار حل کننده اورات و ((اسید اوریک ))است بنابراین مرض ((نقرس)) را درمان می کند . |
| #خیار ادرار آور است . | | #خیار ادرار آور است . |
| #خیار ((خون)) را تصفیه می کند. | | #خیار ((خون)) را تصفیه می کند. |
| #سوپ خیار حبس البول را از بین می برد . | | #سوپ خیار حبس البول را از بین می برد . |
| #عصاره برگهای له شده خیار ایجاد تهوع می کند بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف می شود . | | #عصاره برگهای له شده خیار ایجاد تهوع می کند بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف می شود . |
| #خیار عطش را تسکین می دهد . | | #خیار عطش را تسکین می دهد . |
| #خیار ملین است . | | #خیار ملین است . |
| #خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروکهای صورت را از بین می برد و صورت را جوان می کند. | | #خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروکهای صورت را از بین می برد و صورت را جوان می کند. |
| #اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستشو دهید . | | #اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستشو دهید . |
| #اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید همه روزه از لوسیون زیر استفاده کنید : | | #اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید همه روزه از لوسیون زیر استفاده کنید : |
| یک خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود سپس آنرا صاف کنید و بگذارید سرد شود بعد 50 گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب کرده و با این آب مخلوط کنید و بهم بزنید و با پارچه صاف کنید و به محلول صاف شده 250 گرم الکل سفید و یک گرم اسانس ((گل سرخ ))اضافه کنید و کاملا هم بزنید هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند . | | یک خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود سپس آنرا صاف کنید و بگذارید سرد شود بعد 50 گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب کرده و با این آب مخلوط کنید و بهم بزنید و با پارچه صاف کنید و به محلول صاف شده 250 گرم الکل سفید و یک گرم اسانس ((گل سرخ ))اضافه کنید و کاملا هم بزنید هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند . |
| __مضرات :__اشخاصی که ناراحتی ((معده)) دارند نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه هضم گردد . | | __مضرات :__اشخاصی که ناراحتی ((معده)) دارند نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه هضم گردد . |
| خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند . کسانیکه نمی توانند خیار را خوب هضم کنند باید آنرا با ((نمک)) بخورند . | | خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند . کسانیکه نمی توانند خیار را خوب هضم کنند باید آنرا با ((نمک)) بخورند . |