منو
 کاربر Online
1850 کاربر online
تاریخچه ی: پای

تفاوت با نگارش: 1

Lines: 1-36Lines: 1-39
- +V{maketoc}
!تعریف
__پای__، نوعی خوراک پیراشکی مانند است که از دو بخش تشکیل می شود: یک بخش آن لایه ((خمیر| خمیری)) است و بخش دیگر موادی است که درون این خمیر قرار می گیرد. این مواد شامل انواع ((گوشت))، ((ماهی))، ((سبزیجات))، ((میوه))، ((مربا))، ((مارمالاد))، ((انواع پنیر))، ((خامه))، ((شکلات))، ((کاسترد))، ((مغز میوه)) یا دیگر انواع مواد شور یا شیرین می شوند.
-__پای__، نوعی خوراک پیراشکی مانند است که از دوبخش تشکیل می شود: یک بخش آن لایه ((خمیر| خمیری)) است و بخش دیگر موادی است که درون این خمیر قرار می گیرد. این مواد شامل انواع ((گوشت))، ((ماهی))، ((سبزیجات))، ((میوه))، ((مربا))، ((مارمالاد))، انواع ((پنیر))، ((خامه))، ((شکلات))، ((کاسترد))، ((مغز میوه)) یا دیگر انواع مواد شور یا شیرین می شوند. این ((غذا)) دو مدل دارد: یک مدل آن به این صورت است که مواد پای را درون ظرف قرار داده و روی این مواد را با خمیر پای می پوشانند. در مدل دوم، مواد را درون خمیر قرار داده و خمیر را می پیچند. برخی پای ها هم فقط قسمت زیرینشان خمیر دارد و روی این خمیر، مواد پای (معمولاً در پای های شیرین) را قرار می دهند. این نوع پای ها را ((تارت)) می نامند. یکی از معروف ترین پای های شور مزه که فقط قسمت زیرش خمیر دارد، '' پای کیش ''می باشد. +::{picture=16-2.jpg}:: />این ((غذا)) دو مدل دارد: یک مدل آن به این صورت است که مواد پای را درون ظرف قرار داده و روی این مواد را با خمیر پای می پوشانند. در مدل دوم، مواد را درون ((خمیر)) قرار داده و خمیر را می پیچند. برخی پای ها هم فقط قسمت زیرینشان خمیر دارد و روی این خمیر، مواد پای (معمولاً در پای های شیرین) را قرار می دهند. این نوع پای ها را ((تارت)) می نامند. یکی از معروف ترین پای های شور مزه که فقط قسمت زیرش خمیر دارد، '' پای کیش ''می باشد.
 اگر لازم باشد که خمیر پای بیشتر از مواد داخل پای بپزد، ابتدا خمیر را پخته و سپس مواد داخل پای را اضافه نموده و برای مدت کوتاهی دوباره آن را می پزند. گاهی اصلاً پخت مجدد لازم نیست و تنها پس از اضافه نمودن مواد به خمیر پای و سرد شدن خمیر پخته، آن را در یخچال می گذارند. اگر لازم باشد که خمیر پای بیشتر از مواد داخل پای بپزد، ابتدا خمیر را پخته و سپس مواد داخل پای را اضافه نموده و برای مدت کوتاهی دوباره آن را می پزند. گاهی اصلاً پخت مجدد لازم نیست و تنها پس از اضافه نمودن مواد به خمیر پای و سرد شدن خمیر پخته، آن را در یخچال می گذارند.
-اندازه پای ها بسیار متفاوت است و معمولاً به اندازه مواد داخل پای بستگی دارد. اغلب خمیر را با توجه به نوع و مقدار مواد داخلی پای، تهیه می کنند. معمولاً خمیر پای، حاوی ((کره)) بوده و فراورده پوک و تردی را ایجاد می کند. +اندازه پای ها بسیار متفاوت است و معمولاً به اندازه مواد داخل پای بستگی دارد. اغلب خمیر را با توجه به نوع و مقدار مواد داخلی پای، تهیه می کنند. معمولاً خمیر پای، حاوی ((کره|کره)) بوده و فراورده پوک و تردی را ایجاد می کند.
 پای های شیرین را اغلب با ((بستنی)) مصرف می کنند. این نوع غذا در کشورهای استرالیا و زلاندنو بسیار معروف است. سوپر مارکت ها و قنادی ها انواع مختلف آن را عرضه می کنند. در ایالات متحده آمریکا، پای هایی که مواد داخلی آنها ((استیک))، قلوه، ((گوشت گاو)) چرخ کرده به همراه ((پیاز))، ((مرغ)) یا ((قارچ)) باشد، به عنوان نوعی ((اسنک)) بسیار مورد مصرف قرار می گیرند. پای را معمولاً همراه با ((چیپس سیب زمینی)) می خورند. پای های شیرین را اغلب با ((بستنی)) مصرف می کنند. این نوع غذا در کشورهای استرالیا و زلاندنو بسیار معروف است. سوپر مارکت ها و قنادی ها انواع مختلف آن را عرضه می کنند. در ایالات متحده آمریکا، پای هایی که مواد داخلی آنها ((استیک))، قلوه، ((گوشت گاو)) چرخ کرده به همراه ((پیاز))، ((مرغ)) یا ((قارچ)) باشد، به عنوان نوعی ((اسنک)) بسیار مورد مصرف قرار می گیرند. پای را معمولاً همراه با ((چیپس سیب زمینی)) می خورند.
 بسیاری از خانم های خانه دار، با استفاده از مواد غذایی که مدتی است در ((خانه)) مانده و مصرف نشده است، انواع پای های لذیذ را تهیه می کنند. بسیاری از خانم های خانه دار، با استفاده از مواد غذایی که مدتی است در ((خانه)) مانده و مصرف نشده است، انواع پای های لذیذ را تهیه می کنند.
   
 !پای شور  !پای شور
 ـ ((پای اسکاتلندی)) ـ ((پای اسکاتلندی))
 ـ ((پای قلوه و استیک)) ـ ((پای قلوه و استیک))
 ـ ((پای کیش)) (quiche) ـ ((پای کیش)) (quiche)
 !پای شیرین !پای شیرین
 ـ ((پای سیب)) ـ ((پای سیب))
 ـ ((پای خامه و موز)) ـ ((پای خامه و موز))
 ـ ((پای تمشک)) ـ ((پای تمشک))
 ـ ((پای گیلاس)) ـ ((پای گیلاس))
 ـ ((پای خامه و شکلات)) ـ ((پای خامه و شکلات))
 ـ ((پای لیمو)) ـ ((پای لیمو))
 ـ ((پای پرتقال)) ـ ((پای پرتقال))
 ـ ((پای هلو)) ـ ((پای هلو))
 ـ ((پای خامه ترش و کشمش)) ـ ((پای خامه ترش و کشمش))
 ـ ((پای توت فرنگی)) ـ ((پای توت فرنگی))
   

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 جمعه 20 آذر 1383 [13:19 ]   2   حمید حسن نیا      جاری 
 سه شنبه 10 آذر 1383 [02:36 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..