- | __پای__، نوعی خوراک پیراشکی مانند است که از دوبخش تشکیل می شود: یک بخش آن لایه ((خمیر| خمیری)) است و بخش دیگر موادی است که درون این خمیر قرار می گیرد. این مواد شامل انواع ((گوشت))، ((ماهی))، ((سبزیجات))، ((میوه))، ((مربا))، ((مارمالاد))، انواع ((پنیر))، ((خامه))، ((شکلات))، ((کاسترد))، ((مغز میوه)) یا دیگر انواع مواد شور یا شیرین می شوند. این ((غذا)) دو مدل دارد: یک مدل آن به این صورت است که مواد پای را درون ظرف قرار داده و روی این مواد را با خمیر پای می پوشانند. در مدل دوم، مواد را درون خمیر قرار داده و خمیر را می پیچند. برخی پای ها هم فقط قسمت زیرینشان خمیر دارد و روی این خمیر، مواد پای (معمولاً در پای های شیرین) را قرار می دهند. این نوع پای ها را ((تارت)) می نامند. یکی از معروف ترین پای های شور مزه که فقط قسمت زیرش خمیر دارد، '' پای کیش ''می باشد. |
+ | ::{picture=16-2.jpg}:: />این ((غذا)) دو مدل دارد: یک مدل آن به این صورت است که مواد پای را درون ظرف قرار داده و روی این مواد را با خمیر پای می پوشانند. در مدل دوم، مواد را درون ((خمیر)) قرار داده و خمیر را می پیچند. برخی پای ها هم فقط قسمت زیرینشان خمیر دارد و روی این خمیر، مواد پای (معمولاً در پای های شیرین) را قرار می دهند. این نوع پای ها را ((تارت)) می نامند. یکی از معروف ترین پای های شور مزه که فقط قسمت زیرش خمیر دارد، '' پای کیش ''می باشد. |
| اگر لازم باشد که خمیر پای بیشتر از مواد داخل پای بپزد، ابتدا خمیر را پخته و سپس مواد داخل پای را اضافه نموده و برای مدت کوتاهی دوباره آن را می پزند. گاهی اصلاً پخت مجدد لازم نیست و تنها پس از اضافه نمودن مواد به خمیر پای و سرد شدن خمیر پخته، آن را در یخچال می گذارند. | | اگر لازم باشد که خمیر پای بیشتر از مواد داخل پای بپزد، ابتدا خمیر را پخته و سپس مواد داخل پای را اضافه نموده و برای مدت کوتاهی دوباره آن را می پزند. گاهی اصلاً پخت مجدد لازم نیست و تنها پس از اضافه نمودن مواد به خمیر پای و سرد شدن خمیر پخته، آن را در یخچال می گذارند. |
| پای های شیرین را اغلب با ((بستنی)) مصرف می کنند. این نوع غذا در کشورهای استرالیا و زلاندنو بسیار معروف است. سوپر مارکت ها و قنادی ها انواع مختلف آن را عرضه می کنند. در ایالات متحده آمریکا، پای هایی که مواد داخلی آنها ((استیک))، قلوه، ((گوشت گاو)) چرخ کرده به همراه ((پیاز))، ((مرغ)) یا ((قارچ)) باشد، به عنوان نوعی ((اسنک)) بسیار مورد مصرف قرار می گیرند. پای را معمولاً همراه با ((چیپس سیب زمینی)) می خورند. | | پای های شیرین را اغلب با ((بستنی)) مصرف می کنند. این نوع غذا در کشورهای استرالیا و زلاندنو بسیار معروف است. سوپر مارکت ها و قنادی ها انواع مختلف آن را عرضه می کنند. در ایالات متحده آمریکا، پای هایی که مواد داخلی آنها ((استیک))، قلوه، ((گوشت گاو)) چرخ کرده به همراه ((پیاز))، ((مرغ)) یا ((قارچ)) باشد، به عنوان نوعی ((اسنک)) بسیار مورد مصرف قرار می گیرند. پای را معمولاً همراه با ((چیپس سیب زمینی)) می خورند. |
| بسیاری از خانم های خانه دار، با استفاده از مواد غذایی که مدتی است در ((خانه)) مانده و مصرف نشده است، انواع پای های لذیذ را تهیه می کنند. | | بسیاری از خانم های خانه دار، با استفاده از مواد غذایی که مدتی است در ((خانه)) مانده و مصرف نشده است، انواع پای های لذیذ را تهیه می کنند. |
| ـ ((پای خامه ترش و کشمش)) | | ـ ((پای خامه ترش و کشمش)) |