منو
 کاربر Online
1220 کاربر online
تاریخچه ی: تولید صنعتی پنی سیلین

تفاوت با نگارش: 1

Lines: 1-40Lines: 1-94
 
 
-||__~~green:پنی سیلین~~__ جزء __آنتی بیوتیک‌ها__ بوده که توسط یکسری از ((قارچها)) علیه یک دسته دیگر از قارچها و یا ((میکروب|میکرو‌بها)) ساخته می‌شوند.|| +||__~~green:پنی سیلین~~__ جزء __آنتی بیوتیک‌ها__ بوده که توسط یکسری از __قارچها__ علیه یک دسته دیگر از قارچها و یا __میکرو‌بها__ ساخته می‌شوند.||











{img src=img/daneshnameh_up/a/aa/s5.gif}



کپک پنی سیلین


 !تاریخچه !تاریخچه
 پنی سیلین در سال 1929 ، بوسیله "__فلمینگ__" کشف شد و در سال 1941 برای اولین بار بطور صنعتی تولید گردید.  پنی سیلین در سال 1929 ، بوسیله "__فلمینگ__" کشف شد و در سال 1941 برای اولین بار بطور صنعتی تولید گردید.
 !مفاهیم کلی  !مفاهیم کلی
 __کپک فلمینگ__ که یک __پنی سیلیوم- نوتاتوم__ می‌باشد، فقط چند واحد پنی سیلین در میلی‌لیتر __محیط کشت__ تولید می‌گردد. پنی سیلین بوسیله گونه‌های مختلفی از __پنی سیلیوم__ و __آسپرژیلوس__ (جزء قارچها) تولید می‌شود. کشت پنی سیلیوم بمنظور تولید پنی سیلین ، نخست در سطر محیطهای کشت انجام می‌شد، ولی اکنون در درون یا عمق محیطهای کشت صورت می‌گیرد.

تحقیقات بمنظور تهیه رویه‌های مولد مقادیر بیشتری پنی سیلین و استفاده از عوامل جهش دهنده و... ، در سال 1946 به تهیه __~~green:سویه Q176~~__ از __پنی سیلیوم - کریزوژنم__ انجامید. این سویه ، مقادیر زیادی پنی سیلین تولید می‌کند. در ضمن ، ماده زرد رنگ __کریزوژنین__ نیز تولید نمی‌نماید، چرا که بودن این ترکیبات در سویه‌های جهش نیافته قبلی ، خالص کردن پنی سیلین را تشکیل می‌داد.

بعد از پیدا کردن سویه نام برده ، تحقیقات بمنظور اصلاح بیشتر سویه مذکور ادامه یافت. هم‌اکنون ، سویه اصلاح شده مورد استفاده در صنعت ، حدود 4000 واحد پنی سیلین در میلی لیتر محیط کشت تولید می‌کند. خاصیت تولید پنی سیلین بوسیله این سویه‌ها ناپایدار است. از این رو ، حفظ این خاصیت در آنها مسئله مهمی است.
 __کپک فلمینگ__ که یک __پنی سیلیوم- نوتاتوم__ می‌باشد، فقط چند واحد پنی سیلین در میلی‌لیتر __محیط کشت__ تولید می‌گردد. پنی سیلین بوسیله گونه‌های مختلفی از __پنی سیلیوم__ و __آسپرژیلوس__ (جزء قارچها) تولید می‌شود. کشت پنی سیلیوم بمنظور تولید پنی سیلین ، نخست در سطر محیطهای کشت انجام می‌شد، ولی اکنون در درون یا عمق محیطهای کشت صورت می‌گیرد.

تحقیقات بمنظور تهیه رویه‌های مولد مقادیر بیشتری پنی سیلین و استفاده از عوامل جهش دهنده و... ، در سال 1946 به تهیه __~~green:سویه Q176~~__ از __پنی سیلیوم - کریزوژنم__ انجامید. این سویه ، مقادیر زیادی پنی سیلین تولید می‌کند. در ضمن ، ماده زرد رنگ __کریزوژنین__ نیز تولید نمی‌نماید، چرا که بودن این ترکیبات در سویه‌های جهش نیافته قبلی ، خالص کردن پنی سیلین را تشکیل می‌داد.

بعد از پیدا کردن سویه نام برده ، تحقیقات بمنظور اصلاح بیشتر سویه مذکور ادامه یافت. هم‌اکنون ، سویه اصلاح شده مورد استفاده در صنعت ، حدود 4000 واحد پنی سیلین در میلی لیتر محیط کشت تولید می‌کند. خاصیت تولید پنی سیلین بوسیله این سویه‌ها ناپایدار است. از این رو ، حفظ این خاصیت در آنها مسئله مهمی است.
 !ساختمان پنی سیلین !ساختمان پنی سیلین
 مطالعه ترکیب شیمیایی پنی سیلین نشان داده است که پنج نوع پنی سیلین بوسیله گونه‌ها و سویه‌های مختلف پنی سیلیوم تولید می‌شوند. همه پنی سیلین‌های مذکور ، دارای هسته مشترکی به نام __~~green:اسید 6-آمینو پنی سیلانیک~~__ می‌باشند. این اسید در واقع از تراکم یک مولکول __L - سیستئین__ و یک مولکول __D - والین__ بوجود می‌آید.

علاوه بر __اسید 6- آمینو پنی سیلانیک__ ، یک رشته یا زنجیره جانبی نیز در ترکیب پنی سیلین‌ها وجود دارد و علت اختلاف بین پنی سیلین‌های مختلف ، اختلاف در ترکیب این رشته‌ها است.
 مطالعه ترکیب شیمیایی پنی سیلین نشان داده است که پنج نوع پنی سیلین بوسیله گونه‌ها و سویه‌های مختلف پنی سیلیوم تولید می‌شوند. همه پنی سیلین‌های مذکور ، دارای هسته مشترکی به نام __~~green:اسید 6-آمینو پنی سیلانیک~~__ می‌باشند. این اسید در واقع از تراکم یک مولکول __L - سیستئین__ و یک مولکول __D - والین__ بوجود می‌آید.

علاوه بر __اسید 6- آمینو پنی سیلانیک__ ، یک رشته یا زنجیره جانبی نیز در ترکیب پنی سیلین‌ها وجود دارد و علت اختلاف بین پنی سیلین‌های مختلف ، اختلاف در ترکیب این رشته‌ها است.
 !تولید صنعتی پنی سیلین !تولید صنعتی پنی سیلین
 !!مرحله اول !!مرحله اول
 با عمل تخمیر پنی سیلیوم کریزوژنوم شروع می‌شود که دارای شرایط زیر است:

 با عمل تخمیر پنی سیلیوم کریزوژنوم شروع می‌شود که دارای شرایط زیر است:

 #تخمیر در یک حجم تا 100 متر مکعب صورت پذیرد.  #تخمیر در یک حجم تا 100 متر مکعب صورت پذیرد.
 #PH در حدود 6,5 باشد.  #PH در حدود 6,5 باشد.
 #شرایط استریل رعایت گردد.  #شرایط استریل رعایت گردد.
 #کنترل دمایی و PH صورت پذیرد.  #کنترل دمایی و PH صورت پذیرد.
 #زمان تخمیر ، 8-6 روز می‌باشد.  #زمان تخمیر ، 8-6 روز می‌باشد.
 #سوبستراهای استفاده شده به عنوان غذا عبارتند از: منبع ((کربن|کربنی)) (معمولا ((گلوکز))) ، منبع ((نیتروژن|نیتروژنی)) ، ((لاکتوز))، ((اسید آمینه|آمینو اسید)) ، نمکهای ((شیمی معدنی|معدنی)).  #سوبستراهای استفاده شده به عنوان غذا عبارتند از: منبع ((کربن|کربنی)) (معمولا ((گلوکز))) ، منبع ((نیتروژن|نیتروژنی)) ، ((لاکتوز))، ((اسید آمینه|آمینو اسید)) ، نمکهای ((شیمی معدنی|معدنی)).
 !!مرحله دوم !!مرحله دوم
 فیلتروکریستاله کردن __پنی سیلین G__ (پر مصرف‌ترین پنی سیلین طبیعی که از تخمیر پنی سیلیوم بدست آمده و منشاء ساخت انواع دیگر پنی سیلین‌ها می‌باشد.  فیلتروکریستاله کردن __پنی سیلین G__ (پر مصرف‌ترین پنی سیلین طبیعی که از تخمیر پنی سیلیوم بدست آمده و منشاء ساخت انواع دیگر پنی سیلین‌ها می‌باشد.
 !!مرحله سوم !!مرحله سوم
 با انجام فرایندهای آنزیمی و شیمیایی ، آن را به __~~green:6 - آمینوپنیسیلینیک اسید~~__ تبدیل می‌کنند. رادیکال اسیدی که به __گروه آمینو__ متصل است، می‌تواند بوسیله اسید از باکتری‌ها یا آمیدازهای دیگر جدا شود. تمامیت ساختمانی ((هسته)) __ 6 - آمینوپنی سیلانیک اسید__ برای فعالیت بیولوژیک پنی سیلین‌ها ضروری است. اگر حلقه __بتا لاکتام__ توسط __بتا لاکتاز__ (پنی سیلیناز) شکسته شود، ماده حاصله __پنی سیلوئیک اسید__ خواهد بود که فاقد فعالیت ضد میکروبی است.

با اینحال این ((مولکول)) ، یک شاخص آنتی ژنیک پنی سیلین‌ها را حمل می‌کند و می‌تواند اگر به یک ((پروتئین)) حمل کننده بچسبد، به عنوان یک __هاپتن حساسیت‌زا__ عمل کند. رادیکالهای (R یا گروه جانبی) مختلفی که به اسید آمینو پنی سیلانیک می‌چسبند، خواص __فارماکولوژیک__ داروی حاصله را مشخص می‌کنند.
 با انجام فرایندهای آنزیمی و شیمیایی ، آن را به __~~green:6 - آمینوپنیسیلینیک اسید~~__ تبدیل می‌کنند. رادیکال اسیدی که به __گروه آمینو__ متصل است، می‌تواند بوسیله اسید از باکتری‌ها یا آمیدازهای دیگر جدا شود. تمامیت ساختمانی ((هسته)) __ 6 - آمینوپنی سیلانیک اسید__ برای فعالیت بیولوژیک پنی سیلین‌ها ضروری است. اگر حلقه __بتا لاکتام__ توسط __بتا لاکتاز__ (پنی سیلیناز) شکسته شود، ماده حاصله __پنی سیلوئیک اسید__ خواهد بود که فاقد فعالیت ضد میکروبی است.

با اینحال این ((مولکول)) ، یک شاخص آنتی ژنیک پنی سیلین‌ها را حمل می‌کند و می‌تواند اگر به یک ((پروتئین)) حمل کننده بچسبد، به عنوان یک __هاپتن حساسیت‌زا__ عمل کند. رادیکالهای (R یا گروه جانبی) مختلفی که به اسید آمینو پنی سیلانیک می‌چسبند، خواص __فارماکولوژیک__ داروی حاصله را مشخص می‌کنند.
 !!مرحله چهارم !!مرحله چهارم
 با فرایندهای آنزیمی و شیمیایی بیشتر ، به انواع پنی سیلین تبدیل می‌کنند: مثلا __~~green:آمپی سیلین~~__ ( __آلفا - آمینو بنزیل پنی سیلین__ ) که شبیه __پنی سیلین G__ بوده، چرا که توسط __بتا - لاکتاماز__ تخریب می‌شود، اما در برابر اسید پایدار می‌باشد. فعالیت بیشتری در برابر باکتری‌های گرم منفی دارد.  با فرایندهای آنزیمی و شیمیایی بیشتر ، به انواع پنی سیلین تبدیل می‌کنند: مثلا __~~green:آمپی سیلین~~__ ( __آلفا - آمینو بنزیل پنی سیلین__ ) که شبیه __پنی سیلین G__ بوده، چرا که توسط __بتا - لاکتاماز__ تخریب می‌شود، اما در برابر اسید پایدار می‌باشد. فعالیت بیشتری در برابر باکتری‌های گرم منفی دارد.
 +
 +
 +
 +
 +{img src=img/daneshnameh_up/b/b4/penicillin.jpg}
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +کپک پنی سیلین
 +
 +
 +
 +
 +
 !انواع پنی سیلین‌هایی که از نظر بالینی مهم‌اند و در سطر صنعتی تولید می‌شوند !انواع پنی سیلین‌هایی که از نظر بالینی مهم‌اند و در سطر صنعتی تولید می‌شوند
 *بالاترین فعالیت را بر علیه ارگانیسم‌های گرم مثبت ، __اسپروکت‌ها__ و بعضی دیگر دارند. ولی نسبت به ((هیدرولیز)) بوسیله __بتا لاکتاماز__ و نسبت به اسید ، حساس هستند. مثال: ~~green:پنی سیلین G~~.  *بالاترین فعالیت را بر علیه ارگانیسم‌های گرم مثبت ، __اسپروکت‌ها__ و بعضی دیگر دارند. ولی نسبت به ((هیدرولیز)) بوسیله __بتا لاکتاماز__ و نسبت به اسید ، حساس هستند. مثال: ~~green:پنی سیلین G~~.
 *مقاومت نسبی به __بتا لاکتاماز__ ولی دارای فعالیت کمتر بر علیه گرم منفی‌ها مثال: __~~green:نفیلیسین~~__  *مقاومت نسبی به __بتا لاکتاماز__ ولی دارای فعالیت کمتر بر علیه گرم منفی‌ها مثال: __~~green:نفیلیسین~~__
 *فعالیت نسبتا زیادی بر علیه گرم مثبت ها و گرم منفی‌ها ، ولی حساس به عمل بتا لاکتامازها مثال: __~~green:آمپی سیلین~~__ ، __~~green:پیراسیلن~~__.  *فعالیت نسبتا زیادی بر علیه گرم مثبت ها و گرم منفی‌ها ، ولی حساس به عمل بتا لاکتامازها مثال: __~~green:آمپی سیلین~~__ ، __~~green:پیراسیلن~~__.
 *ثبات نسبی در برابر اسید معده و مناسب برای تجویز خوراکی مثل __~~green:پنی سیلین V~~__ ، __~~green:گلوکز اسیلن~~__ ، __~~green:آموکسی سیلین~~__. اما باید در نظر گرفت که اکثر پنی سیلین‌ها بصورت نمکهای ((سدیم)) و ((پتاسیم)) تهیه می‌شوند. __~~green:نمک پتانسیم پنی سیلینG~~__ ، حاوی حدود 7/1 میلی اکی‌والان پتاسیم به ازای هر یک میلیون واحد است.

نمکهای __پروکائین__ و __بنزاتین__ پنی سیلین ، انواع مناسب برای تزریق عضلانی را فراهم می‌کند. در حالت خشک ، پنی سیلین‌ها پایدار هستند، اما محلول آنها بسرعت فعالیت خود را از دست می‌دهد و می‌بایست بلافاصله بعد از تهیه مصرف شوند.
 *ثبات نسبی در برابر اسید معده و مناسب برای تجویز خوراکی مثل __~~green:پنی سیلین V~~__ ، __~~green:گلوکز اسیلن~~__ ، __~~green:آموکسی سیلین~~__. اما باید در نظر گرفت که اکثر پنی سیلین‌ها بصورت نمکهای ((سدیم)) و ((پتاسیم)) تهیه می‌شوند. __~~green:نمک پتانسیم پنی سیلینG~~__ ، حاوی حدود 7/1 میلی اکی‌والان پتاسیم به ازای هر یک میلیون واحد است.

نمکهای __پروکائین__ و __بنزاتین__ پنی سیلین ، انواع مناسب برای تزریق عضلانی را فراهم می‌کند. در حالت خشک ، پنی سیلین‌ها پایدار هستند، اما محلول آنها بسرعت فعالیت خود را از دست می‌دهد و می‌بایست بلافاصله بعد از تهیه مصرف شوند.
 +
 +
 +
 +
 +{img src=img/daneshnameh_up/e/ed/penicillin.gif}
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +ساختمان پنی سیلین
 +
 +
 +
 +
 +
 !تولید پنی سیلین‌ها با توجه به قدرت جذب ، انتشار و دفع !تولید پنی سیلین‌ها با توجه به قدرت جذب ، انتشار و دفع
 بعد از تزریق عضلانی یا وریدی ، جذب اکثر پنی سیلین‌ها سریع و کامل است. بعد از تجویز خوراکی ، فقط 5 تا 30 درصد __دوز__ اکثر پنی سیلین‌ها جذب می‌شود که بستگی به مقاومت در مقابل اسید ، اتصال به غذاها ، وجود با فر و...دارد. آموکسی سیلین بخوبی جذب می‌شود. بعد از جذب ، پنی سیلین‌ها در مایعات و بافتهای بدن بطور گسترده پخش می‌شوند.

انواع مخصوصی طراحی شده‌اند که جذب تاخیری داشته و سطح مناسب دارو را برای مدت طولانی فراهم می‌نماید. بعد از یک تزریق عضلانی ، 1,5 گرم پنی سیلین بنزاتین (4/2 میلیون واحد) ، یک سطح سرمی حدود 0,03 واحد به ازای هر میلی لیتر برای 10 روز پدید می‌آید و سطح سرمی 0,005 واحد به ازای هر میلی لیتر ، به مدت سه هفته ادامه می‌یابد. __پنی سیلین پروکائین عضلانی__ ، سطح درمانی را برای 24 ساعت فراهم می‌کند.
 بعد از تزریق عضلانی یا وریدی ، جذب اکثر پنی سیلین‌ها سریع و کامل است. بعد از تجویز خوراکی ، فقط 5 تا 30 درصد __دوز__ اکثر پنی سیلین‌ها جذب می‌شود که بستگی به مقاومت در مقابل اسید ، اتصال به غذاها ، وجود با فر و...دارد. آموکسی سیلین بخوبی جذب می‌شود. بعد از جذب ، پنی سیلین‌ها در مایعات و بافتهای بدن بطور گسترده پخش می‌شوند.

انواع مخصوصی طراحی شده‌اند که جذب تاخیری داشته و سطح مناسب دارو را برای مدت طولانی فراهم می‌نماید. بعد از یک تزریق عضلانی ، 1,5 گرم پنی سیلین بنزاتین (4/2 میلیون واحد) ، یک سطح سرمی حدود 0,03 واحد به ازای هر میلی لیتر برای 10 روز پدید می‌آید و سطح سرمی 0,005 واحد به ازای هر میلی لیتر ، به مدت سه هفته ادامه می‌یابد. __پنی سیلین پروکائین عضلانی__ ، سطح درمانی را برای 24 ساعت فراهم می‌کند.
 !چشم‌انداز بحث !چشم‌انداز بحث
 امروزه سعی بر این است تا با تکنولوژی __DNA__ نو ترکیب بتوانند پنی سیلین را در سطح صنعتی و بصورت وسیع تولید کنند. در این صورت میکرو ارگانیسم تولید کننده پنی سیلین ، تنها محدود به قارچها نخواهد بود.  امروزه سعی بر این است تا با تکنولوژی __DNA__ نو ترکیب بتوانند پنی سیلین را در سطح صنعتی و بصورت وسیع تولید کنند. در این صورت میکرو ارگانیسم تولید کننده پنی سیلین ، تنها محدود به قارچها نخواهد بود.
 !مباحث مرتبط با عنوان !مباحث مرتبط با عنوان
 *((بیماری شناسی)) *((بیماری شناسی))
 *((پنی سیلین)) *((پنی سیلین))
 *((تخمیر صنعتی)) *((تخمیر صنعتی))
 *((قارچ شناسی بیوتکنولوژی)) *((قارچ شناسی بیوتکنولوژی))
 *((میکرو بیولوژی)) *((میکرو بیولوژی))
 *((میکروب))  *((میکروب))
 *((میکروب صنعتی))  *((میکروب صنعتی))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 شنبه 05 آذر 1384 [16:57 ]   2   فیروزه نجفی      جاری 
 شنبه 28 آبان 1384 [06:55 ]   1   فیروزه نجفی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..