منو
 صفحه های تصادفی
حساب امتیازات در یک ست تنیس
فرهنگسرای بهمن
تحولات ستاره
عدسک آبی رنگ
پیدایش و تغییر گونه‌ها
Cesium
پیش فرضهای اساسی مارکس در نگاه شریعتی
مشخصات اسلام
عبور خاندان امام حسین علیه السلام از کربلا در بازگشت به مدینه
قراقویونلو
 کاربر Online
494 کاربر online

درخت زیتون 2

تازه کردن چاپ
علوم طبیعت > زیست شناسی > علوم گیاهی
(cached)

ادامه درخت زیتون

img/daneshnameh_up/4/46/Oleaeuropaea4.jpg

داشت

از عمده مسائل در مراقبت زیتون آبیاری آن می باشد. بیشترین سطح زیر کشت زیتون در جهان بصورت دیم می باشد به همین دلیل در مورد نیازهای آبی زیتون اطلاعات تحقیق شده زیادی وجود ندارد لیکن معمولی ترین روش مدیریت زمان بندی آبیاری براساس تجربیات گذشته است البته روشن های بهبود یافته ای از قبیل اندازه گیری رطوبت خاک با دست (روش حسی) و یا تجهیزات خاص ... نیز وجوددارد. و از مسائل مهم دیگر داشت گیاه هرس درخت می باشد هرس در زیتون باعث می شود تا درختان جوان زودتر به بار بنشینند محصول تولیدی یکنواخت باشد سال آوری در آن کاهش یابد عمر درخت و در نتیجه طول دوره بهره دهی آن افزایش یابد غالباً هرس پس از برداشت محصول آغاز می شود در باغهائی که میوه زیتون در مرحله ای رسیده سبز به منظور کنسرو سازی برداشت می گردد هرس در ماههای آبان و آذر انجام میشود در مناطقی که خطر سرمازدگی زمستانه وجو دارد در فصل سرد باید از هرس اجتناب کرد زیرا حجم بیشتر تاج درخت هرس نشده، یک سپر حفاظتی ایجاد می کند که خطر سرما زدگی را کاهش میدهد در بیشتر باغهای و زیتون مناطق مدیترانه هرس هر دو سال یکبار انجام می شود البته تحقیق نشان داده شده است که مورد ارقام روغنی بین یک هرس و هرس بعدی سه سال فاصله بهتر است مبارزه با آفات نیز از مراقبتهای لازم در حفظ درخت زیتون می باشد از آفات مهم شپشک سیاه زیتون (saissentia olecce) است که به روش طبیعی با یک نوع کفشدوزک و یا مبارزه شیمیایی می توان با آن مقابله نمود. از دیگر آفات شپشک زیتون (Parlatoria oleae) است که با آن با روش کنترل بیولوژیک و شیمیایی می توان مقابله نمود. از آفات دیگر کنه زیتون (Dxyenus maxwelli) پسیل زیتون (Euphyllura divina ) تر پس زیتون (Liothrips oleae) مگس زیتون (Bactrocear oleae) بید زیتون (prayse oleae)، گره زیتون بیماری لکه طاووسی – بیماری سفیدک پودری – بیماری خوره میوه و نماندهای زیتون می باشد.

برداشت

رسیدن میوه زیتون پدیده ای طولانی و آهسته است که ممکن است چند ماه به طول انجامد طول دوره رسیدن اصولاً به عرض جغرافیایی منطقه کشت، عملیات زراعی و رقم زیتون بستگی دارد رسیدن زیتون با افزایش اندازه میوه و تغییر رنگ پوست آن از سبز به زرد و سپس به قرمز – بنفش و سرانجام به بنفش تند مشخص میشود بهترین زمان برداشت زمانی است که میوه ها بیشترین درصد روغن را داشته باشند و در این زمان روغن حاصله بالاترین کیفیت را دارا باشد اما در بیشتر مواقع وقوع این دو مورد بطور همزمان ممکن نیست زیرا زمانی که میوه ها در بالاترین کیفیت خود می باشند میزان روغن آنها در بالاترین اندازه خود نسبت البته روشهای دیگر نیز بتوانند از قبیل جذب اسپکترومتری یا استفاده از فرمول شاخص درجه رسیدگی (ارائه شده توسط انستیتو ملی تحقیقات کشاورزی اسپانیا) وجود دارد. روشهای برداشت براساس روشهای کاشت اندازه و شکل درخت و توپوگرافی باغ تعیین می گردد. که از انواع آن به قرار زیر است : برداشت دستی که یکی از معمولی ترین روش برداشت در دنیا می باشد. دیگر برداشت ماشینی است که به دو شکل ضربه زدن و لرزاندن درخت عمل می کنند. سوم برداشت از روی زمین است.
img/daneshnameh_up/a/ac/Oleaeuropaea5.jpg

دامنه انتشار

وجود پایه های خودرو در کوههای زاگرس ، جنگلهای منطقه بختیاری بویژه ناحیه سونک (نزدیک لردگان) و منطقه زیتی نزدیک شهسوار و سید محمد لردگان بقایای درختان کهنسال زیتون وجود دارد.در بسیاری از دره های جبال بارز بخصوص در منطقه محمد آباد مسکون ، در اطراف بم، در استان کرمان اطراف منیذ و فسا و غار و کازرون در فارس ، لرستان ، ایلام ، کهکیلویه و بویر احمد تا کرمانشاه، در خوزستان ، اهواز ، دزفول ، مسجد سلیمان در رامهرمز درختان کهنسال زیتون وجوددارند در یزد درختان زیتون قدیمی دیده می شود از نظر اقتصادی مرکز زیتون کاری کشور منطقه رود بار می باشد.
تعداد بازدید ها: 46876


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..