منو
 صفحه های تصادفی
شیرین بیان
آنتی گوریت
آمنه زیباترین زنان قریش
.آغاز فروپاشی و انحطاط کامل دولت صفویان
عزیمت امام حسین علیه السلام از مکه به سوی کوفه
استجابت دعای غلام و شفا یافتن لال
الکتریسته ساکن
عبدالله بن عباس
تکلم های غیر معهود در زمان پیامبر اکرم و امامان
مندلفیم
 کاربر Online
878 کاربر online

دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

تازه کردن چاپ
جامعه و علوم اجتماعی
(cached)





معرفی

img/daneshnameh_up/b/b1/gfgnjfnjfffffffff.GIF
دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1352 با هدف تامین نیروی انسانی متخصص و ماهر دررشته های گوناگون کشاورزی تاسیس شد.فعالیت های آموزشی دانشکده کشاورزی ازمهرماه 1353با پذیرش دانشجو در رشته های زراعت و اصلاح نباتات ، علوم و صنایع غذایی آغاز شد ودرسال های بعد به ترتیب زیر ادامه یافت :
مهر ماه 54 :کارشناسی دامپروری ،بهمن ماه 65:کارشناسی ارشد دامپروری ، بهمن ماه 66 : کارشناسی ارشد زراعت،بهمن ماه 67:کارشناسی آبیاری ، مهر ماه 70:کارشناسی گیاه پزشکی / کارشناسی ارشد آبیاری،سال 72:کارشناسی ارشد صنایع غذایی ، سال 73:کارشناسی اقتصاد کشاورزی / کارشناسی باغبانی / کارشناسی خاک شناسی / کارشناسی ماشین های کشاورزی / کارشناسی ارشد گیاه پزشکی ، مهر ماه 75:دکترای علوم دامی،سال77:کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز / کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی ، سال 79 : کارشناسی ارشد خاک شناسی / دکترای صنایع غذایی ، سال 81 : کارشناسی ارشد باغبانی ، سال 82 : دکترای بیوتکنولوژی کشاورزی / کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی .




سطوح تحصیلی

1- زراعت و اصلاح نباتات : بررسی و مطالعه جنبه های گوناگون فنی و اقتصادی تولید در بخش زراعت اعم از مراحل کاشت ، داشت ، برداشت و همچنین شناخت خصوصیات مختلف محصولات زراعی و راه های بهبود اصلاح و اریته های گیاهی ، از اهم مسائلی است که دانشجویان در قالب این گروه آموزشی امکان فراگیری آن را می یابند.
این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد ( سه رشته : زراعت ، شناسایی و مبارزه با علف های هرز ، بیوتکنولوژی کشاورزی ) و دکتری ( رشته زراعت با سه گرایش : اکولوژی گیاهان زراعی ، فیزیولوژی گیاهان زراعی ، علف های هرز ) دانشجو می پذیرد.

2- صنایع غذایی : علوم و صنایع غذایی به مجموعه ای از علوم و فنون اطلاق می شود که کیفیت فیزیکی ، شیمیایی و بیوتکنولوژی محصولات کشاورزی اعم از گیاهی و دامی را از لحاظ تبدیل و نگهداری مورد توجه قرار داده و امر جمع آوری ، عمل آوری ، تبدیل ، تکمیل و نگهداری و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسی قرار می دهد. هدف از این دوره ، تربیت کارشناسانی است که با تکیه بر معلومات و اندوخته های علمی خود بتوانند اداره واحد های صنعتی فرآورده های غذایی را بر عهده گیرند.
این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.

3- علوم دامی : مطالعه و بررسی در زمینه تغذیخ دام ، اصلاح نژاد و افزایش تولید اقتصادی با استفاده از اصول بهداشت و مدیریت در پرورش دام و نگهداری محصولات دامی ، رشته ای از علوم کشاورزی را تشکیل می دهد که علوم دامی نامیده می شود.
این گروه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.

4- آبیاری : در دوره مهندسی کشاورزی ، عنوان آبیاری به رشته ای اطلاق می شود که مهارت های زیر را تامین نماید :
شناسایی مراحل مختلف مطالعه ، شرکت در بررسی و طراحی پروژه های آبیاری وزه کشی .
شناسایی نحوه بهره برداری ، نگهداری و مدیریت شبکه های آبیاری و زه کشی .
این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.

5- گیاه پزشکی : عنوان گیاه شناسی به رشته ای اطلاق می شود که دانش آموختگان آن مجموعه اطلاعاتی از علوم و تکنولوژی در زمینه های شناخت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی را به صورت نظری و عملی فرا گرفته و با فنون و روش های مختلف حفظ محصولات کشاورزی و همچنین مبارزه با آفات و عوامل بیماری زای گیاهی به صورت عملی و کاربردی آشنایی کافی پیدا نمایند.
این گروه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ( رشته بیماری شناسی گیاهی ) دانشجو می پذیرد.

6- اقتصاد کشاورزی : اقتصاد کشاورزی به مجموعه ای از علوم و روش ها اطلاق می شود که عوامل اقتصادی موثر در امور کشاورزی ، روابط اقتصادی بین عوامل تولید کشاورزی و کاربرد اصول اقتصادی را در تولید و توسعه کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
این گروه در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد.

7- خاک شناسی :عنوان خاکشناسی به رشته ای اطلاق می شود که مهارت های زیرراتامین نماید :
  • مراحل پیدایش و تکامل و رده بندی و ارزیابی خاک ها
  • رابطه های خاک با آب ، گیاه و اقلیم
  • شناسایی عوامل فرسایش و راه های مقابله با آن
  • حاصلخیزی خاک و مسائل مربوط به تغذیه گیاه
  • آلودگی خاک به تاکید بر حفظ محیط زیست
  • نقش عامل های زیستی در تغییر کیفیت خاک ها
این گروه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.


8- باغبانی : مطالعه و ارائه خدمات در زمینه کاشت و پرورش گیاهان باغبانی و انتخاب انواع مناسب این گیاهان و برداشت صحیح محصولات ، در رشته ای از علوم دانشگاهی تحت عنوان باغبانی قرار می گیرد.
این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.

9- ماشین های کشاورزی : این گروه آموزش مدیریت ، طراحی و سازگاری ماشینهای کشاورزی و منابع تامین قدرت انرژی را به دانشجویان این رشته به عهده دارد و آنان را جهت خدمت و مدیریت در مراکز کشاورزی مکانیزه ، کارخانجات ساخت تراکتور و ماشین های کشاورزی و... آماده می نماید.
این گروه در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد.



امکانات آزمایشگاهی

img/daneshnameh_up/7/70/ZXcdf.GIF

این دانشکده دارای 27 آزمایشگاه می باشد که برای بخش عملی دروس از آنها استفاده می شود . برخی از این آزمایشگاه ها عبارتند از :

1- آب و خاک
2- هوا و اقلیم
3- هیدرولیک
4- مکانیک خاک
5- آبیاری عمومی
6- ژنتیک و اصلاح نباتات
7- فیزیولوژی گیاهان زراعی
8- گیاه شناسی کاربردی
9- مرتع داری
10- خاک شناسی
11- تغذیه دام
12- تشریح و فیزیولوژی دامی
13- صنایع غذایی
14- تکنولوژی غلات
علاوه بر این ، واحدهای دامپروری ، مزرعه دانشکده و بخش ماشین آلات نیز برای کارهای عملیِ دانشجویان استفاده می شوند.



امکانات آموزشی و پژوهشی

کتابخانه :
این کتابخانه در فضای مشترک به دانشکده علوم طبیعی به مساحت تقریبی 820 متر مربع واقع شده است. آمار کتب و مجلات آن به شرح زیر می باشد :

لاتین فارسی
14050 11850 کتاب ( جلد )
200 عنوان مجله ( عنوان )


  • مرکز رایانه با 49 دستگاه رایانه و امکان اتصال به اینترنت
  • مزرعه آموزشی _ تحقیقاتی
  • گلخانه تحقیقاتی
  • ایستگاه دامپروری
  • واحد گاوداری
  • مجله علوم و صنایع کشاورزی که به صورت دو فصلنامه منتشر می شود.

تعداد بازدید ها: 42062


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..