منو
 صفحه های تصادفی
شوک حساسیتی
جابر بن یزید جعفی
شفاعت شهید
پروتاکتینیوم
نیما یوشیج
امام علی علیه السلام، باخبر از همه حوادث تا روز قیامت
ژنتیک و سرطان
لیزر و اثر نور  گرمایی در تجزیه شیمیایی
اختیارات حاکم شرع نشانه انطباق با نیازهای زمان
پانیکول
 کاربر Online
733 کاربر online

تولید اجاق گاز

تازه کردن چاپ
(cached)

img/daneshnameh_up/b/b3/sge.gif



الگوی وسایل مدرن پخت و پز، با اجاق گاز اواخر قرن بیستم تثبیت شد: شکلی عمودی و جعبه مانند که معمولاً به دلیل سهولت در استفاده ، روی پایه هایی نصب می شد و روی آن دو الی چهار شعله برای پخت و پز وجود داشت. معمولاً اجاق ها را از چدن می ساختند و اغلب دارای طرح های تزیینی بودند. در دهه 1920 تولید ورقه های فولادی لعابدار، امکان ساخت اجاق گازهای سبکتر را فراهم کرد که از سطوح صاف و خطوط یکدستی برخوردار بودند و اغلب با لعاب سفید روکش می شدند. در سال 1932 « شرکت لوازم گازی استاندارد » (اس . جی . ای ) SGE در نیویورک طرح جدیدی را تولید کرد که نورمن بل گدس آنرا تهیه کرده بود و تغییرات عمده ای در شکل و شیوه تولید اجاق در آن گنجانده شده بود. کاتالوگ سال 1931 شرکت « اس. جی . ای » شامل مدل هایی بود که از نظر فنی بسیار پیشرفته بودند و محفظه یکپارچه ای برای فر و نگهداری وسایل آشپزخانه داشتند و پوشش تاشویی روی اجاق و شعله ها قرار می گرفت که اجاق را به صورت میز در می آورد. طرح بل گدس بر اساس این مدل ها تهیه شده بود اما به جای پایه های خمیده و محفظه کوچکی برای نگهداری غذا از گرد و غبار ، پایه های عمودی داشت و در نتیجه محفظه ذخیره بزرگتری ایجاد شده بود.




img/daneshnameh_up/4/40/aga.jpg


هدف طرحهای وی نیز بهتر کردن کلی ظاهر با استفاده از خطوط یکدست بود که با دستگیره های بزرگ عایق گرما و کناره های گرد شده نمایانتر شده بود. ورقه های لعابدار شیشه مانند، روی یک چهارچوب فولادی به جای اینکه پیچ شوند، پرس می شدند و بدین طریق تولید آن سریع تر انجام می گرفت و خطر صدمه دیدن آن هنگام سرهم کردن قطعات کاهش می یافت. با این حال اساسی ترین تغییر در تولید این بود که « اس.جی. ای » با صرفه جویی قابل ملاحظه ای ، از طریق ترکیب دوازده قطعه استاندارد، برای فر، شعله ها و محفظه ذخیره، شانزده مدل ساخت که جای حدود صد مدل را که هریک اجزای منفردی داشتند، گرفت.

نوآوری مستمر در بهبود طرح اجاق های گازی باعث شد که این وسیله تا مدتهای مدید عملاً با اجاقهای برقی رقابت کند. با این حال اجاق هایی که با سوخت جامد کار می کردند هرگز به طور کلی کنار گذاشته نشدند.
اجاق های آگا َAga ، ساخت سوئد در دهه 1920 و مدل های مشابه اسه Esse ساخت اسکاتلند آرام سوز و بی نهایت کارآمد بودند و بعلاوه می توانستند برای گرم کردن فضا نیز به کار روند. مدل های آگا با اندازه بزرگ، سادگی ، حجم های متعادل، تزیینات خوب و سطح لعابی شفافی که داشتند، بیش از هر وسیله دیگری در آشپزخانه جلب توجه می کردند.



تعداد بازدید ها: 17199


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..