منو
 کاربر Online
718 کاربر online

تمشک سیاه

تازه کردن چاپ
علوم طبیعت > زیست شناسی > علوم گیاهی
(cached)



تمشک سیاه


تمامی گونه های معمولی تمشک،بومی شمال آمریکا هستند. دره Oregon's Willamette دارای شرایط آب و هوایی است که کاملاً برای کشت توت مناسب است این منطقه دارای خاک حاصلخیز و زهکشی شده ، بارانهای به موقع بهاری و تابستانهایی با هوای گرم در طول روز وسرد درطول شب است که این عوامل تولید توتهایی شیرین و گوشتالو می کند. 85 درصد تمشکهای تجاری در آمریکا از Oregon می آیند.

img/daneshnameh_up/8/8b/Blackberry1.jpg


تمشکها بوته های چندساله هستند با رشد عمودی که میوه هایی سیاه تولید می کنند. بیشتر آنها خاردارند اگرچه گونه های بدون خار تمشک نیز وجود دارد. درحالیکه تمشک و توت سیاه هر دو از یک رده می باشند (Rubus sp) تمشکها بر خلاف توت سیاه نهنج میوه های خود یا هسته توت را پس از چیدن از دست نمی دهند. توتهای کوهی تمشکهایی هستند که روی زمین می افتند و در طول زمین رشد می کنند.

انتخاب و نگهداری


برای هیه تمشک با بهترین طعم سعی کنید آنرا در اوج فصل یا نزدیکترین زمان ممکن به آن خریداری نمایید. در صورت امکان تمشکهای محلی را تهیه کنید چون آنها همواره دارای بهترین طعم هستند. تمشکها یکی از فاسد شدنی ترین میوه ها هستند بنابراین آنها را به دقت انتخاب کنید.از تمشکهایی که رنگ واقعی آنها تغیر کرده یا نرم ، خیس و چسبناک هستند یا ظاهراً کپک زده هستند اجتناب کنید. تمشکهای خشک ، سفت ، گوشتالو ، خوش فرم که دارای رنگهای یکسان می باشند برای مصرف مناسب هستند. اگر آنها را در بسته های مقوایی یا کاغذی نگهداری می کنید از عدم وجود رطوبت یا آلودگــــی بخصوص درکف بسته ها مطمئن شوید. این می تواند دلیل مهمی برای میوه های بسیار رسیده یا در حال فساد باشد.همچنین از عدم وجود شاخه های کوچک یا مواد زاید دیگر درون بسته ها اطمینان حاصل کنید.
وقتی آنها را به خانه می برید میوه ها را از بسته خارج کنید و تمام آنها را بررسی کنید و تمام تمشکهایی که نرم و بیش از حد رسیده هستند را برای مصرف فوری کنار بگذارید و آنهایی که کپک زده یا له شده اند را دور بریزید. مابقی میوه را باید به منظور از بین بردن آب اضافی خشک نمود و درون سینی یا ظروف کم عمق با پوششهای پلاستیکی قرارداد و داخل یخچال گذاشت.هیچگاه تمشک را تاقبل از مصرف یا استفاده در غذا نشویید در غیر این صورت له شده و کپک خواهند زد.

آماده سازی


آب آنها را بگیرید و با یک صافی یا حوله آنها را خشک کنید و فوراً مورد استفاده قرار دهید. خوردن توتها با مرکبات چه بصورت آب و چه خود میوه بسیارمطلوب است. هیچ چیز در گرمای تابستان از یک سالاد میوه ساده که با مقداری آب لیمو همراه باشد بهتر نیست. یک لایه ماست ، خامه ترش یا cr譥 fraiche نیز به توتها طعم مطلوبی می دهند.

تمشکها مانند بسیاری از توتها به خوبی یخ می زنند و می توان آنها را تا ده ماه در فریزر نگهداری کرد. برای یخ زدن تمشکها انواع سفت ، گوشتالو و رسیده آنها را که دارای پوست براق هستند را انتخاب کنید سپس آنها را به آرامی روی کاغذ یا داخل صافی خشک کنید .آنها را درون سینی یا ظروف پهن داخل فریزر بگذارید و زمانیکه یخ زدند آنها را داخل یک کیسه بگذارید. با این روش تمشکها به هم نمی چسبند و شما می توانید هر قدر می خواهید برای صبحانه ، بستنی ، انواع پای ، کیک و شیرینی بردارید.

درصورت تهیه کنسروشربت با تمشک ، آنهـا را داخل ظروف بریزید و داخل آنها شربت 50% سرد بریزید( یک فنجان شکر در یک فنجان آب). محکم کرده آنها را برچسب زنید و داخل فریزر بگذارید.
برای تهیه شربت 1 کوارت تمشک را ( 3/1-1 پوند) با فنجان شکر مخلوط کنید. آنقدر تمشکها را به هم بزنید تا بیشتر شکر حل شود. قوطی ها را پرکنید . درب آنها را ببندید ، برچسب زنید و منجمد سازید.
برای خرد یا له کردن تمشک آنها را داخل الک فشار دهید. به هر کوارت ( 2 پوند) توت له شده 1فنجان شکر اضافه کنید و تا حل شدن شکر بهم بزنید سپس داخل قوطی ریخته درب آنرا ببندید و منجمد سازید.

پیشنهاد Tony
اگر قرار است از تمشک در کیک استفاده کنید از ضخامت خمیر اطمینان حاصل کنید در غیر این صورت تمشکها تا ته خمیر فرو خواهند رفت.


گونه های مختلف


تمشکهای همیشه سبز توتهای سیاه وحشی و بومی اروپا هستند و اغلب بعنوان تمشکهای سنتی شناخته می شوند ؛ دارای اندازه ای متوسط و دانه های درشت هستند.تمشکهای Hull درشت و گوشتالو هستند اما به شیرینی سایر گونه ها نمی باشند. تمشکهای Chesters گرد و خوشمزه هستند که اندازه آنها متوسط درنظر گرفته می شود.Morionberries بومی Oregon می باشند و نتیجه پیوند بین تمشکهای Chehalem وOlallieberry هستند. اندازه آنها متوسط و رنگشان قرمز تیره تا سیاه است ؛ دارای دانه هایی متوسط می باشند.

گونه های پیوندی


توت Baba بصورت وحشی در کالیفرنیا می روید و با بیشتر نواحی آمریکا سازگاری دارد.در بسیاری از نواحی تگزاس این نوع توت پرورش می یابد و ارتفاع این گیـــاه به 10می رسد که بر اثر وزن میوه ها خم شده بنابراین به راحتی چیده می شوند.
Boysenberries توتهای سیاهی هستند که با تمشک قرمز یا Longanberry پیوند خورده اند. آنها توتهایی بسیار درشت و آبدارهستند که دارای رنگ خرمایی و دانه های درشت می باشند.
Longanberries که نتیجه پیوند بین توت سیاه و تمشک قرمز است دارای طعمی ترش و منحصر به فرد می باشد. این توت متوسط و قرمز تیره دانه هایی متوسط دارد. این نوع تمشک که آب ترش و شیرینی برای نوشیدن تولید می کند درپخت کیک کاربرد دارد.
Kotatas از پیوند بین دو گزینه USDA که اجدادشان شامل boysenberry ، دو نوع توت سیاه شمالغربی و یک نوع توت سیاه شرقی می باشد بوجود می آید. اندازه آنها از متوسط تا درشت است ؛ رنگ قرمز تیره با دانه هایی متوسط دارد و بسیار خوش طعم است.
Olallieberries مقداری بلندتر و باریکتر از boysenberry هستند و حاصل پیوند بین توتهای سیاه ، Logan و youngberries می باشند.
Waldos پسوند بین دو گزینه USDA می باشد که یکی از اجداد آنها Marion است. اندازه آنها از متوسط تا درشت است که شکل مخروطی یکپارچه داشته و بدون خار هستند. دارای رنگ سیاه و دانه های متوسط می باشند و هر میوه تعداد زیادی شفتک دارد.



تعداد بازدید ها: 35072


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..